Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Matrix Dizel almak istiyorum

'Matrix Forum - Club' forumunda mbykayalar tarafından 8 Ocak 2010 tarihinde açılan konu

1. mbykayalar

mbykayalar Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Merhaba Dostlar;
    Ben 2,5 yıldır 2001 Hyundai Accent !.5 16 Valf 56000 Km klima ve abs li orjinal servis bakımlı aracımla yeni bulduğum işim nedeni ile dizel matrix takas yapmayı düşünüyorum.Benzinlilere göre Dizel arabanın bakımı nasıldır kullanımı yakışı ve yol tutuşu nedir.Dizele mi geçmeli yoksa lpg taktırıp kullanmaya devammı etmeliyim ilginize şimdiden teşekkürler beni aydınlatırsanız sevinirim

2. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    dizelin bakım ücretlerinin çok pahalı oldugunu söylüyorlar. benim araştırmalarım benzinliye göre yarım kat daha fazla oldugu yönünde. ancak gidilen yola göre daha az litre tüketmesi ve litre fiyatının düşük olması nedeniyle aynı araç için aynı şartlarda yarı yarıya daha az yakıt tüketmeniz mümkün oluyor.

hyundainin gerçekten çok güzel dizel motor ürettiği artık bir gerçek. CRDİler gerçekten tüm dünyada kullanılıyor. 110 bglik matrix dizel gerçekten çok güzel bir araç.

yol tutuşunu falan kullananlara sormak lazım.

3. H.Onur

H.Onur Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    5 sene benzinli hyundai excel kullandıktan sonra admire crdi'ye geçtim.
    yanarım 5 sene boyunca benzine verdiğim parayahttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif
    çekiş konusunda dizel araçlar sınıflarındaki benzinli araçlardan bir adım öndedir.özellikle rampalarda.
    servis konusunda bence çok fark yok.
    geçen ay 70000 km bakıma gittim yetkili servise,150 TL..

4. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    dizelin sürüş keyfi benzinliden daha güzel bana göre. matrix güzel araç ancak accentten memnunsanız üzerine katıp araç almaktansa lpgye geçmenizi tavsiye ederim. arada vereceğiniz para da cebinizde kalır ama derseniz ki modeli yükselsin o zaman başka.

5. Tayanç_Top

Tayanç_Top Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    14 aydır kullanmakta olduğum araçtır kendileri...yakıt olarak 7.5lt / 100km yakıyor...tabi yakıtı değerlendirirken benim sürekli şehiriçinde olduğumu hatırlatmam gerek...forumun matrix bölümünde 8 ay sonrası izlenimlerim adlı bir konu başlığı açmıştım oraya da göz atabilirsiniz...aracım için genel olarak şunu söyleyebilirim...virajlarda ve rüzgarlı havalarda zorlanmadığı sürece son derece keyifli bir sürüş yaşayacağınızdan şüpheniz olmasın...sorularınıza elimden geldiğince cevap vermeye çalışırım...
    saygılar...

6. mbykayalar

mbykayalar Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar çok teşekkür ederim ilginize.Bu gün biraz az yazdım özellikleri şimdi rahat rahat düşüncelerinizi pekiştirecek şeyler anlatmak isterim.Birincisi ben gerçekten arabamdan memnunum.Sebebine gelince abs klima orjinal 56000 km de.Yeni bulduğum işim ise emlakçılık sektörü.Tahmin edeceğiniz gibi işimizin bir parçası gereği araba şart.Ben de İzmirde ikamet ediyorum.İzmirde bilenler için söylüyorum Gaziemirdeki Çakırlar servisine götürüyorum.Aldığımda 42000 km de idi.2001 model olmasına rağmen bu orjinalliği ve benzinli olmasına rağmen diğer özellikleri nedeniyle orjinalliği bozulmasın diye lpg taktırmadım.2009 yılında TSK dan emekli oldum.Emekli maaşları malumunuz.Zaman zaman araba da sorunlar çıkmadımı bunları sizlerlede paylaştım ama dediğim gibi bastım mı marşa her yere götürdü.Matrixleri seçmemdeki en büyük sebep ise sizinde söylediğiniz gibi güçlü bir dizel motor oluşu şehir içinde genelde kullanıcak olmam sebeple kilometreden kazanacağımı mevcut modelimden 5 yaş gençleşeceği gibi sebepler tercih sebebim oldu.Takası düşünmeyen biri başka satıcıdan ise 39000 km de orjinal olduğunu idda eden birini buldum.arabayı incelemek nasip olomadı onada en kısa zamanda bakıcam.Göstergelerin ortada olması zamanla alışacağım bir özellik olduğunu düşünüyorum kaportasının ince oluşuna bir şey dediğmiz yok zaten tank kullanmıyacağım en nihayetinde tek hava yastığı varmış kilometresi düşük lastikleri yeni imiş ve 19000 tl istemekte.Şimdi eğer ki takası kabul ederse piyasaı normalmidir benim accentin ne olmalı sizce ne kadar bir ederle üzerine bir şey vermeliyim.Görüşlerinize önem verdiğimi bir kez daha söylemekten çekinmiyorum.Bilgilendirir ve görüşlerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim.Kendinize iyi bakın iyi akşamlar

7. Tayanç_Top

Tayanç_Top Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    eğer görüşüceğiniz kişi size "abi bu araba bastımı deli kaçıyor, abi bu arabayı tutabilene helal olsun, abi kimlere kök söktürüyor" derse bunların hepsi doğrudur..ama "abi virajda milim kaymaz, abi yağmur çamur rüzgar demeden sarsılmadan gider, abi giderken içeri gram ses almaz" derse komple yalandır...eğer mümkünse aracı otoban ortamında test edin yukarıda yazdığım herşey çok daha netleşecektir gözünüzde...matrix çok keyifli bir araçtır..ama oyunu kuralına göre oynarsanız...

8. 2001 benzinli bir aracı veripte dizel arac almam sahsen.dizelin sesine bir kere gıcık oluyorum artık dizel benzinli hepsi pahalı LPG de istemem ama benzinli arac bence bir adım önde dizele göre LPG takıp sürmenizi tavsiye ederim.bu dizeli kötülediğim anlamına gelmiyor ben sahsen dizel arac almak istemem onu belirtmek istedim...

9. H.Onur

H.Onur Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    benim kişisel fikrim de bu akaryakıt fiyatlarıyla benzinli araç kullanmak cesaret ister.
    hem depomu daha pahalıya dolduracam hem de daha az km yapacam.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley37.gif

10. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gif
    https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gif

11. yakıt yönünden tartışmasız dizel öndedir.ama bakım masrafı ile bu bence benzinliye göre esitlenebilir diye düşünüyorum ama gercektende benzinli araclar biraz fazla yakıyor pahalı olmasıda cabası orasıda ayrı..

12. Tayanç_Top

Tayanç_Top Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşımızın dizel düşünmesinin sebebi büyük ölçüde ticari...yanlız anladığım kadarıyla bünyamin bey bir de model yükseltmek istiyor..
    tabii ki lpg taktırarakta tüketim değerlerini düşürmek mümkün...ancak hatalı montajla kullanıcısının canını sıkabilecek bir yapıya sahip lpg..kaldı ki değil tüm interneti sadece bizim siteyi incelersek lpg arızalarının dizel arızalarından fazla olduğuna eminim..ve şuna da eminimki dizel araç layığıyla kullanılırsa kullanıcısını üzmez..
    2. el işi biraz şans biraz kısmet...
    herkese kazasız belasız sürüşler dilerim...

13. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    imkanın varsa dizel alın derim
    hem yakıtı hesaplı olur hemde performansı iyi olur
    özellikle sık sık araç yüklü gezilecekse dizel şart
    ayrıca lpg sonradan takılan bir sistem olduğundan dizel kadar başarılı olmayabilir,
    ben lpgli era kullanıyorum, yüklü olunca, rampada, klima açınca poerformans düşüyo ister istemez

14. mbykayalar

mbykayalar Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Tekrar merhaba arkadaşlar;
    sabah arabama binip dışarı çıkıçaktım sağ ön koltuğun önü su içinde olduğunu gördüm(gece şiddetli yağmur ve rüzgar vardı)camlar açık değildi radyatör su seviyesi eksilmemişti bu su nereden gelmiş olabilir gerçi bu konuyu burada açtım kusura bakmayın sabah sabah yaşadığım için sizlerle paylaşmak istedim.Diğer söylediğiniz hususlara gelince evet artıları eksileri tabiki mevcut .Bu ekonomik şartlarda başka seçenek bırakmıyorlar bende arabanın orjinalliği bozulmasında diye ayda bir depo yettiği için düşünmemeiştim.Tattir edersinizki aryık iki ikibuçuk depo yetmez oldu.Daha önce gözümün önünde opel vektra bir aracın lpg taktırdıktan sonra motorun yatak sarmış halini gözlerimle gördüm sebep lpg taktırdığı yerde vida sıkmak için çırak bırakmışlar oda piston kafalarına vida düşürmüş sonuç motor yatak sarmış yana yıkıla ağlanıp duruyordu.Evet lpg taktırırken ehli ustasını ve iyi bir markayı kullanmak gerekiyor buna hem fikirim.Birde şöyle düşünüyorum Gaziemir çakırlara 60000 km bakımının bana getireceği maliyeti sordum 500-550 Tl dedi
    ler.onu yaptırıp Brc yada zavoli lpg taktırsam 1600 Tl (hyundai nin anlaşmalı olduğu Marka)ruhsata işleme falan 1900 tl tutucak yani bana 2500 tl gibi bir yük getirecek ben bu parayı hem model yükseltmeye verip hemde dizele geçersem birazda ekonomi yapabileceğimi düşünüyorum haksızmıyım bilmiyorum ama fazla bir şansım yok en nihayetinde 2001 model kilometre az olsada durum budur peki şu sorumun cevabını alamadım benim arabamın piyasa değeri sizlerce nedir fikir verirseniz sevinirim diğer matriks ide salı günü görmeye gidicem dediğiniz gibi testi otobanda yapıcam tavsiyeleriniz için teşekkürler.

15. H.Onur

H.Onur Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    iyi akşamlar bünyamin bey.
    bence çok fazla kafanızda kurmayın,dizel alın kurtulunhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif
    performansı ve tüketimi sizi memnun edecektir.
    kişisel görüşüm,test sürüşünü salt otobanda yapmayın.
    şehiriçi trafiğe,mümkünse bozuk yollara da girin.
    1. kordon test için çok uygun ( arnavut kaldırım olduğu için her türlü normal/anormal sesi alabiliyorsunuz araçtan )

16. zeus83tr

zeus83tr Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Matrix güzel seçim tebrik ederim.

17. Tayanç_Top

Tayanç_Top Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    aracınızın km si düşük bu takasta bir avantaja dönüşebilir...liste fiyatları 12-14 arası değişiyor ama elinizden çıkarmak istiyorsanız aracı 11.500e saydırabileceğinizi tahmin ediyorum...eğer matrixe karşı özel bir ilginiz yoksa sadece yakıt ve model yükseltme için değişime gidiyorsanız eralarıda düşünebilirsiniz..sonuçta onların matrixten daha az yaktığı çok açık...birde göreceğiniz matrixin özellikleri nedir ???

18. Misafir

Misafir Guest

Bu arada şehir içi kısa mesafelerde kullanacaksanızkm yapmış dizel aracı pek tavsiye etmiyorum...

19. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    bünyamin abi aracın su almasıyla ilgili forumda konular mevcut. arama yaptırdım ama hata veriyor arama sayfası. içeri su alma yazdım en az 3 karakter istedi arama ekranı.

20. neyzenpaşa

neyzenpaşa Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar benim matrix dizel 2006 ve orjinal 70 binde,sıfırdan beri bizde.sizce kaç bin km daha gider.yada kaç km de bu aracı değiştirmek mantıklı olur?

Bu Sayfayı Paylaş