Arkadaslar benim aracın boyası cok matlaştı opak boya bordo renk ankaradan yazıyorum ben de buna boya koruma yaptırsam boyanın rengi acarmı pasta cila falan da yapılsa acarmı birde fiyat ne tutar
cila yaptırabilirsiniz biraz parlayabilir renk bozulması varsa düzelmez, clay bar uygulanabilir boyaya saplanmış yabancı maddeleri kaldırır, cilayı 40-50 liraya yapan yıkamacılar da var 300 liraya yapan sonax ziebart ta var fiyatı değişken. Güneş yanığı vernik kalkması varmı?
Bu iş Köksal arkadaşımızın uzmanlık alanı. Detay resim çek Köksal beyi etiketle müsait olduğunda yardımcı olacaktır.
Fotograf gonderirsen yardimci olmaya calisiriz eger gunes yanigi felan yoksa parlar hemde gozlerine inanamazsin hocam LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Foto ekleyin bakalım, malum boya yaşlı daha yumuşak ürünler kullanmak iyi olur, güneş opak boyayı fazlasıyla etkilemiştir, kalın pastalar uygun olmayabilir. Tapatalk
Arkadan vurdular arka canlı ön taraf mat resimdeki gibi birde bu boya ikinci boyası tavan haric boyalı aldım 5 sene bindim sonra araba matlaşdı ve kaza yaptık arkası canlı önü mat oldu ılay bndn ibaret C5503 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Valla @Köksal hocam daha iyi bilir ama böyle farklı zamanlarda yapılmış boya varsa, ton farklılıkları varsa (sanırım baya fark var fotoğraflarda öyle görünüyor) en mantıklısı komple boyatmak olur sanırım.
Opak boya olduğundan metaliklere göre özellikle kırmızı renk çabuk matlaşıyor. Mat yerlere imkanınız varsa pasta yapılıp bütün araç parlak iken koruma yapılabilir. Sadece matlık için komple boyama son çare olmalı, malum oldukça pahalı komple boyama. Ayrıca yapılacak işçilik de aşırı önemli, boyama hataları kırmızı da daha çok gösteriyor kendini ve sonradan pastayı bırakın zımpara bile düzeltemiyor.