Merhabalar 2006 model 1.3 benzinli aracimda bu gun bir tuhaf devir problemi yasadim. marstan sonra surekli 1500-2000 devir arasinda dalgalandi. Debriyaja bastigimda bu sekilde 1500 2500 devir arasinda gitti geldi. sonra biraz yurudugumde kendiliginden gecti. Yine 2-3 saatlik bir parktan sonra tekrarlamadi. Arac iki gundur gunes altinda yatiyordu. Bunun sebebi ne olabilir bir arizayi mi isaret ediyor sizce.
Kilometre fazla olsaydı boğaz kelebeği tıkanmış temizletin diycektim ama 56000de bi sıkıntı olmaz boğaz kelebeğinde.Araçta lpg varsa ayarlarına baktırın ayarlarda tamamsa rölanti ayar valfiniz bozulmuştur büyük ihtimalle
Tesekkurler. Aracimda lpg sistemi yok. Bakalim bir daha tekrarlarsa rolanti ayar valfini yenisi ile degistiririm. Aracimda bazen bir daha tekrarlamayan arizalar olusuyor mesela bir seferinde sinyaller calismamisti. Kontak kapa ac eskisi gibi calismisti. Ve bu sinyaller 3 senedir sorunsuz
lpg yoksa büyük ihtimal rölanti valfinden yapar umarım tekrarlamaz da değiştirmezsiniz.Abi bu getzler böyle aynı sinyal arızası bana da oldu 2 sene önce birgün sonra kendiliğinden geçti 1 gün sonra bir daha da olmadı arada böyle ufak yaramazlıklar yapıyo canı sıkılınca kerata
Bu sabah yine takrarladı. Aracı hemen bakımlarını yaptırdığım evime çok yakın olan ustaya götürdüm. Gaz kelebeğinden içeri genel temizlik spreyi sıkarak sorunu giderdi. İçi gerçekten çok kirliydi