2007 Era dizel, bir aydır devam eden ; aracı çalıştırmak için marşa bastığımda,o 2sn aralıkta araç sarsıntılı alıyor çalışmayı.hatta kapılardan bile ses geliyor.çalıştıktan sonra hiç bi problem yok,rolentide düzensizlik ve gaz yememe yok. Daha önce yoktu,son 1 aydır var. Ben akü bitecek galiba diye yorumladım ama sizin görüşlerinize ihtiyacım var arkadaşlar.
Ayrıca bakım zamanı geçti ise hava yağ filitrelerini buji buji kablolarını değiştirin.Subap ayarınıda tekrardan yaptırın derim
merhaba, benim milenyum 1,5 gls aracımda da, sarsıntılı çalışma, pedalda titreşim hissi,ilk çalıştırma da sarsıntı gibi sıkıntılar var.Ayrıca motor sesinde hırıltılı çalışma var ve tatlı tatlı gaz verememe nedeniyle sürüşten zevk alamaz hale geldim.Bir de mesela yolda 100-110 km hızla giderken sanki bir vuruntu sesi geliyor. Aracımın bütün kayışları (triger seti de dahil 112.000 km de değişti,şuan 114.000) vedebriyajseti de değişti. İnternette yaptığım araştımalarda volant probleminde benzer şikayetler olduğunu okudum. Sizce bu sıkıntıların sebebi nedir? Yardımlarınız için teşekkürler.. Konu hakkında yarım ve yorumlarınızı rica ediyorum. tşk. U.CEYLAN
Fren pedalında titreşim için balata yapraklarının sıktığı aynaları kontrol ettirin. Eğrilme olabilir. buda frene bastığınızda titreşim yaptırır. Sarsıntılı çalışma :Motor kulakları + hava filtesi + depo ve motor benzin filtrelerini (BENZİNLİ ise) kontrol ettirin. LPG li ise LPG ayarlarınızı tekrar baktırınız ve lpg süzmew filtesini kontrol ettiriniz. Hırıltılı ve vuruntulu çalışma Sürtmeye benzer bir ses ile yapıyorsa Üst kapak altında Egzantrik zinzirini takım olarak baktırarak değiştirmeniz gerekir. Benimkisi 84000 de felan değişti. Ki sizinkisi 16V 1.5 cc ise ihtimali yüksek ondan da olabilri. Vuruntu yada çok sesli çalışıyorsa Oksijen sensörünü ve vuruntu sensörünü kontrol ettirin. Oksiyen sensörünü deyip geçmeyin yakıtı da çekişi de etkiliyor.