Arkadaşlar marşa basarken b kaç saniye beklemek mi gerekiyor çünkü hemen marşa bastığınızda almıyor araba acaba bu sorunmu yoksa o pompadan gelen vızz sesinden sonra mı basmak gerekiyor dizeller gibi
hem vızz sesinden sonra hemde abs ışığı söndüğünde marşa bas çalıştıktan sonrada motor uyarı ışığı söndüğünde hareket et.
ben nedense bılmıorum ama arkadasım vızz sesını duyduktan ve bıttıkten sonra basıorum gaz vermeden sorunum hıc olmadı..bende bunu acıklamalarını ozellıkle coskun abıden rıca edıcegımm.....
Şöyle bir açıklama yapabilirim, kontağı açtığınızda özellikle elektronik devrelerin hazırlanması için kısa bir süre vermek faydalı olur sanırım, mesela bilgisayarı açtığınızda yüklemeleri yapmak için bir kaç saniye bekliyor'ya onun gibi...vızzz sesine gelene kadar beyin'de kontağı açtığınızda bir sürü şeyi test edip kontrol ediyor ve ona göre yakıt sistemini vediğer aksamlarıhazırlıyor, bu arada benzin pompasıda gerekli basınca basmaya ulaşamış oluyor.
Ben her koltuğa oturduğumda çalıştırmadan bir 15sn kadar bekliyorum.Çalıştırdıktan 30 sn sonrada devam ediyorum..
farkında isen kontaı çevirdikten 1 sn kadar sonra yakıt ibresi çalışır. 1-2 sn sonra abs lambaı vs söner..önce 2 kademe çevir 5 sn bekle sonra tam çevir arkadaşların uyardığı gibi en erken 15 sn sonra kalk yağlama için