Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Marşa Basınca Ses Geliyor Çalışmıyor Ama Lpg Düğmesine Basarak Çalıştırabiliyorum.

'Arıza Tespit Bölümü' forumunda cgr tarafından 24 Aralık 2013 tarihinde açılan konu

1. cgr

cgr Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Çağrı ÜNAL
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Arkadaşlar Merhaba,

(Araç 2007 model accent era ve brc sıralı sistem lpg var)

Konu başlığında da söylediğim gibi son iki gündür aracımda böyle bir sorun var. Araca kontağı takıp açıyorum ışıklar sönüyor kontağı çevirince (tarifi biraz zor ama) gııjjjjjjjj diye giderek incelen baya güçlü bir ses çıkıyor ve çalışmıyor.2-3 kere deniyorum olmuyor.Ama lpg düğmesine basılı tutup kontağı çevirince direk benzin ışığı yanarak gayet güzel çalışıyor.Benzinli bir şekilde araç ısınana kadar gezdim ve sonra lpg düğmesine tekrar basıp gaza aldım hatta ustaya kadarda böyle gittim.Sıralı sistem sonuçta ama gaz donmuştur diye düşündüm.Usta marş motoru dişlileri sıyırıyor olabilir dedi.Benim anlamadığım da direk niye çalışmıyor da lpgnin düğmesine basınca çalışıyor sizce bunun nedeni nedir? Aramızda böyle bir sorunla karşılaşan oldu mu acaba?

2. Sekoc

Sekoc Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    492
    Ad Soyad:
    Emrah Topçuoğlu
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Benzin tarafında bir sorun var anladığım kadarıyla, benzin pompası olabilir sorun bahsettiğiniz seste benzin pompasından geliyor olabilir. kontağı açınca enjektörlere benzin gelmiyorsa araç çalışmıyordur. yada benzin geliyor ama enjektörler görevini yapmıyor olabilir.

3. cgr

cgr Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Çağrı ÜNAL
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Aracı lpg sistemini devre dışı bırakarak çalıştırdım zaten lpg göstergesindeki düğmeye basarak.brc de göstergedeki düğmeye basılı tutunca direk gazda çalıştırmıyor komple lpg olayını iptal edip direk lpg yok gibi benzinde çalıştırıyor ve hiç lpg ye geçmiyor.yani ben şunu anlamaya çalışıyorum.acaba sorun ustamın dediği gibi marş motorunda mı yoksa lpg sisteminde mi? mantığım lpg diyor ama genede sizlerin fikirlerinide duymak istiyorum.teşekkürler yorum için

4. H.c.K

H.c.K Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    18
    Ad Soyad:
    H.Cemal KASIM
    Marş motoru dişlisi sıyırıyor olsa hem benzinlide hem tüplüde olur diye düşünüyorum. Büyük bir ihtimal tüp sisteminde sorun var. İyi bir ustaya gitmenizi tavsiye ederim.

5. cgr

cgr Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Çağrı ÜNAL
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    teşekkürler. olmadı brcnin servisine bi gideyim

6. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,973
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  7. cgr

cgr Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Çağrı ÜNAL
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    valla bende anlamadım normalde göstergedeki düğmeye basılınca direk lpgde çalışır araba ama bende düğmeye basarak çalıştırınca lpg doluluk ledlerini söndürüp direk normal benzinde çalıştırdı.ustada brcde böyle atikerde direk lpgde çalışır dedi.

Bu Sayfayı Paylaş