Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Marş Sorunu Bi Çalışıyor Bir Çalışmıyor

'Elektrik & Elektronik Sistemler Sorun Ve Çözümleri' forumunda gsliahmet tarafından 14 Ağustos 2016 tarihinde açılan konu

1. gsliahmet

gsliahmet Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    21
    Ad Soyad:
    Ahmet Söylemem
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.5 (1994-2000) X3
    iyi günler arkadaşlar 99 Accent aracım var aracımın radyatör fanı kırıldı daha 4 ay önce değişmişti ancak yeniden kırılmış araç fan açtığında aşırı sarsıntılı çalışıyor ve bazen seyir halinde iken fan açıyor kapanıyor çok hafifi sarsıntı geliyor gidiyor tekrar bi daha açılacakmış gibi oluyor bu sefer biraz daha geç kapanıyo yani 3 saniye sürüyo kapanıyor sarsıntıdan biliyorum çünkü tekrar 3. denemede açıyor fanı yani bazen ise direk açıyor esas sorunumun bunla alakası varmı yokmu bilemedim aracı çalıştırmak için debriyaj basıyorum kontağı çevriyorum araç çalışmıyor bazen oluyor çalışıyor bazen oluyor çalışmıyor ve gösterge panelinde bazen akü ışşığı oluyor bazen olmuyor akü ışığının olmadığı zamanda aracın çalıştığı oluyor bazen çalışcağı anda böyle sanki zor çalışıyomuş gibi guv guv ediyo iki defa.soğuk sıcak hava ile alakası varmı bilmiyorum aracı biraz sürüreyim kapatayım tekrar deneyim çalıştırmayı sadece arıza ışşığı ile yağ lambası oluyor akü ışşığı olmuyor.marş motoru felan diyolar ancak ben yerlerini felan bilmiyorum marş rölesi ımmobıleser diyolar ancak hiç birini bilmiyorum elektrikciyede gidip çarpılmak istemiyorum sizce sorun nerde olabilir

2. <<bülent>>

<<bülent>> Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,905
    Ad Soyad:
    Bülent Nur
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.6 (2006-2012) MC
    Alternatörün kömürlerine baktır ilk iş ondan sonra devam ediyor mu yorum yapalım.

3. gsliahmet

gsliahmet Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    21
    Ad Soyad:
    Ahmet Söylemem
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    hocam peki kömürler bitmiş olsa aracın hiç çalışmaması gerekmezmi mesela araç dün aksam çalışmıyodu sabah ilk çevirmemde kontağı aldı.biraz sürdüm kapattım ramoa aşşağı aracı bu seferde almadı

4. <<bülent>>

<<bülent>> Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,905
    Ad Soyad:
    Bülent Nur
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.6 (2006-2012) MC
    Böyle düşünme anahtar gibi açık kapalı durumu değil, temazsızlık hali ;) zaten akü ışığı yanması sana bu sistemdeki arızayı işaret ediyor!

5. sonatım51

sonatım51 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    691
    Ad Soyad:
    erkan açıkgöz
    Yaşadığınız Şehir:
    9-AYDIN
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    buna benzer bir sorunum vardı bir çalışıyor bir çalımıyor bazen tek seferde alıyor bazen 8/10 defa da anca alıyordu . kontak termiği ve şarj motorunun konjuktör ve diyot tablası değişti bir de yeni akü aldım 1 yıldır maşaalh yaz kış kış tek marş .akü hariç kontak termiği knjuktör ve diyot tablasına işçilik dahil 225 tl vermiştim 1 yıl önce

6. gsliahmet

gsliahmet Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    21
    Ad Soyad:
    Ahmet Söylemem
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hocam göstergede akü ışşığı yanmıyor bana biraz akü den kaynaklı sorunmuş gibi geliyor sizinkide öylemiydi mesela kontağı çeviriyorum saatin ışşığı ışşığı sönüyor ancak marşda tık yok röle sesi de geliyor sanırsam akü ile marş motoru arasında bi sorun var yada akü ile kontak arasnda ancak farlar camlar gayet normal çalışıyor

7. sonatım51

sonatım51 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    691
    Ad Soyad:
    erkan açıkgöz
    Yaşadığınız Şehir:
    9-AYDIN
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    akü ışığı yanar söner durumdaydı o yuzden yenisini aldım ama o aküde birden bitti yolda kaldım . şarj ettirdik akü şarj tutuyordu .yeni akü acaba fabrika hatasımı var diye yetkili serviste kaldı 3 gün emanet akü verdiler. araç çalışırken ölçtüler 13,5 14 amper çekiyordu kaçak ölçümü yapıldı herşey normal en son şarj motorunun diyot tablası ve konjuktörü değişti olay bitti bu iki parça bitmiş o yüzden akü şarj tam almıyor şimdi maşşalh sorun yok :D

<<bülent>> bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş