Arkadaşlar geçen cumartesi arabamda klimayı açtığımda hafif bir gaz kokusu geldi 10 saniye felan sürdü bende lpgyi döşeyen ustaya gittim bir tane gaz borusu birazdirsek yapılaraktakılmış ordan bellibelirsiz gaz geliyodu hatta o kadar az ki alet tespit edemedi sabun köpüğüyleçıkankabarcıklardan buldular. Daha sonra tek marjla kısa sürede çalışan arabam şimdi marjı zorlarsam 2 saniyede çalışıyo ama gaz pedalına dokunursam hemen çalışıyo;önceden gaz pedalına dokunmadan 1saniye de çalışıyodu. Ayrıca araba ilk çalıştığında rolantideyken gaza hemen geçtikten sonra devir saati biraz dalgalanıyo ama çok az dalgalanıyo önceden buda olmuyodu araba ilk çalıştığında rolantideyken gaza geçtikten sonra ufak bile olsa dalgalanmıyodu sorun sizce neden olabilir cumartesi ustaya götürcem.
bende de marş süresi uzun. bakımı bekliyorum. bu şekilde kullanmamda bir sakınca yoktur umarım. ha bide bazen bu sıkıntı olmuyor ve dikkat ettim marş süresi uzun olduğunda araba çekişten düşüyor.
gaz kalibrasyonu rolantide zengin karışım yaptıkça araç beyni enjeksiyon sürelerini kısar ve artık araç benzinde fakir karışım yapmaya başlar. Bu fakir karışım ilk çalışmada geç marş almasına neden olur.
Arkadaşlar cevaplarınıziçin sağolun bu cumartesi arabayı ustaya götürecem bakalım ne olcak ama anlamadığım bir şey var arabayla 8000 km yapıncaya kadar bi şey yoktunasıl ayarı bozuluyor ?
8bin kmde lpg filtreleri tıkanıyor heleki dökme lpg kullandysanız ilk ayardaki gibi güzel gaz geçişi olmuyor
Mrb arkadaşlar arabam 2005 Accent Atiker tüp varo sorun bende de vardı 50-60 tl lik benzin alın onu bitirin sorun çözülüyor.