İyi akşamlar...Arabayı çalıştırmak için ilk marşa bastığımda gürültülü bir ses ( gevşek kayış sesine benzer bir ses) geliyordu. Öncelikle şarz dinamosu kayışını gerdirdim ama düzelmedi ve marş motoruna baktırdım. Marş motorunu söktüler ve 3 adet kömürü yenisi ile değiştirdiler ve temizliğinden sonra montajını yaptılar. Sonraki marşlarda araba zor almaya başladı ve ustanın dediğine göre yağlama yaptığı bobin etrafındaki dönen parçanın , çalıştırma esnasında kömürlere yağ sıçrattığını ve 40-50 marş sonra düzeleceğini söyledi. Tecrübesi yada bilgisi olanın bu olay hakkında bilgi vermesini rica ediyorum...
Evet, balata spreyi ile temizlemeleri gerekirdi. Sanırım özen göstermemişler ya da işinin ehli değilmiş. Ayrıca kayış ötüyorsa gerdirmek tam çözüm olmaz. Kayış eskimişse değiştirilebilir, durumu iyiyse de kuru bir bezle temizlenebilir. Kayışa balata spreyi gelirse yapısını bozabilir.
Selamlar, 9 ekim tarihli mesajımda da yazdığım gibi (konu başlığı) marş motorunu temizletmiş kömürleri yeniletmiştim ama pişman oldum sanki. Şimdilerde marşa bastığımda "fırrrrrrr" diye bir ses geliyor ve 3-4 marş sonrası araba çalışıyor. Neyden kaynaklanır bu olay a dostlar kafayı yiycem...
aynı durum bendede var ses bilyadan geliyordur am ageç almasının sebebini bende çözemedim usta gitmekten bende bıktım o konu hakkında bir sorunu tekrarlmaları benımde canımı sıkıor yokki düzgün çalışan ustalarımız olsada çok nadir bize denk gelmez:
aynı durum bizim bir arkaaşın 85 model steyşınında vardı oda 3-4 marşda alıyor aynı sesi çıkarıyodu hatat yerigeldi okula gitmek için bazı sabahalrı arabyı itiyoduk bigün yolda koyduk usta getitrdik adam söktü baktı içinn parçası ölmüş faln bişeler dedi .yaptı getirdi taktık 1 kaç gün güzelçalıştı sonra yine düzen tutmadı en iyisi abicim kıy paraya sıfırnı orjinalini al kafanda aht olsun cebinde yoksa aracı çalıştırmak için 1.5 tonluk aracı itmek durunda kalabilirisn )
Tabir ettiğiniz ses sanki motor dişlisinin volana oturmamasından kaynaklanıyor gibi. Selenoid yatağı yağsız kalmış olabilir. Komple sökün, balata spreyi ile temizleyin, wd-40 ile yağlayın. Sonra dışarda çalıştırın, kıvılcımın etkisiyle hafiften alev alabilir, üstünü örtmek için yanınızda ıslak bez bulundurun. Çalışınca dişlinin her seferinde öne doğru çıkıp çıkmadığını gözlemleyin, eğer sorunsuz çalışıyorsa bir parmak gresi miline sürüp geri takın. Çıkışta sorun yaşıyorsa ileride volan dişlilerini yememesi için değişmesinde fayda var. Düzenleyen : MSC
Sayın serdar hocam, sizin verdiğiniz bilgileri aynen ustaya telefon aracılığı ile bildirdim. Kendisi de sizin söylediklerinize katıldı. Yarın sabah tekrar bakıma alınacak marş motoru, zaten garantimiz altında diye söyledi usta...Eğer ilaveten baktırmam gereken yer varsa bildirirmisiniz onlarada baktırayım.
İlave baktıracağınız bir yer yok, kömürler zaten değişmiş, olası sorun selenoid mekaniği, onda da sorun varsa otomatiği ayrı satılıyor. Rica ederim.
Bu gün sabahtan marş motoru söküldü ve dişlide sorun olduğu görüldü. Aynı dişlinin içinde 5-6 adet yiv mevcut ve bu yivlerde aşınmış durumda idi. Yeni dişli takıldı ve montajı yapıldı...İlk startta çok güzel çalıştı ve inşallah bundan sonrada böyle olur. Tekrar teşekkürler serdar hocam...
Selam, valla bende anlamadım ama elektrikçi malzeme dolabından çıkarıverdi. Sanki bana özel saklamışlar gibi...yada şans bilemiyorum.
https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gifaynı sorun bendede oluyor