Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

marş dinamosu

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda Çağlar Baykan tarafından 7 Mayıs 2010 tarihinde açılan konu

1. Çağlar Baykan

Çağlar Baykan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    70
    Ad Soyad:
    Çağlar
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    arkadaslar az önce arabaya binip bi yere gidicektim marsa bi bastım metali metale vuruomus gibi bi ses geldi acaip gürültülü bi şekilde acaba mars dinomosumu bozuldu kömürlemi bitti ve o sesten dolayı korkup dahada uzun basmadım calıstırmadım vurdurupta calıstırmayı denedim gayet güzel calıstı arabanın garantisi devam edio büyük ihtimalle mars dinamosu garantiye girermi yoksa bildiğim elektirikciyemi götüreyim ben bunu fikir verirseniz seviniriö...

2. Cephun

Cephun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    2006 model bi arabada marş dinomasının kömürleri bitmesi zor bi olasılık yinede sen bi servise uğra dostum:D

Düzenleyen : hundahaiyi

3. Çağlar Baykan

Çağlar Baykan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    70
    Ad Soyad:
    Çağlar
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    2006 model 95.000de yalnız km olarak belkide zamanı geldi yalnız ben tekirdağdayım burdaki servise götüreyim en iisi:):)

4. Çağlar Baykan

Çağlar Baykan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    70
    Ad Soyad:
    Çağlar
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    sizce benim sorunum ne mars dinamosuna ne oldu bi kömürleri falan var biliom onlardanmı acaba

5. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Çağlar Abi Senin Aracın Marş Dinamosunun Kömürlerinin Bitmesi Biraz Zor Olur Ama İmkansız Değil Tabikide..Sanki Boşa Dönüyormuş Gibimi Oluyor...Çatal Denen Bişey Vardı Onla Dinamonun Topraklamasında Sorun Çıkıyordu Genellikle...

6. Hasan D.

Hasan D. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    25
    Ad Soyad:
    Hasan DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Caglar abı aynı durum bendede var ozellıkle lpg den sonra cok sıklastı tık dıye bır ses gelıyor metal sesı gıbı sonra arkasından basınca alıyor

7. Hasan D.

Hasan D. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    25
    Ad Soyad:
    Hasan DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    problem buysa komurler degıl cunku bızım komurler degıselı 1 yıl olamıstır arac garajda yatıyor haftada 2 kez falan cıkıyor

8. Çağlar Baykan

Çağlar Baykan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    70
    Ad Soyad:
    Çağlar
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    ersin kardesim daha anahtarı cevirdiğim gibi metal metale sürtüo gibi ses yapıo bende hemen bırakıorum ama vurdurunca problem yok calısmasında kulak tırmalayan bi ses babamlada tartıstık zaten lpg taktırdık arabanın dengesini bozdun dio( ben taktırmak için baskı yaptım:) egzoz spirali bozuldu baskı balata bitti şimdide mars motoru sanki hepsi benim yüzümden miş gibi bakıo bana sinirlerim tepemde anlıcağın..

9. Çağlar Baykan

Çağlar Baykan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    70
    Ad Soyad:
    Çağlar
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    bende mars basmıo kardesim gerci zorlamıorum kulak tırmalayan bi ses anlamadım gitti yrn sabah götürcem artık kardesim bu aksamda işlerim vardı gerci kalabalığız arkadaslarla vurdururak calıstırız cıksammı acaba arabayı alıp:)

10. Hasan D.

Hasan D. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    25
    Ad Soyad:
    Hasan DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    caglar abı nasıl yanı mars alıyor gıv gıv ederken metal sesımı gelıyr:S

11. Çağlar Baykan

Çağlar Baykan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    70
    Ad Soyad:
    Çağlar
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    gıv gıv etmio işte hasan kardesim direk cartt cartt die bi ses cıkıo gıv gıv etse mars alır zaten o hiç yok direk cartlama sesi cıkıo

12. Misafir

Misafir Guest

Bana sıyırıyormuş gibi geldi kömürden ziyade...

13. Hasan D.

Hasan D. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    25
    Ad Soyad:
    Hasan DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    aynn oyle sıyırıyor olabılır

14. Çağlar Baykan

Çağlar Baykan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    70
    Ad Soyad:
    Çağlar
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    çoskun abi neyi sıyırıo oluo ve garantiye girermi ona göre ya sanayiye gidicem yrn sabah yada servise

15. Misafir

Misafir Guest

Marş dişlisi...

16. Çağlar Baykan

Çağlar Baykan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    70
    Ad Soyad:
    Çağlar
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    anladım abi ben mars motorunu gecen sene garantiden değiştirmiştim ozaman arıza verdiğinde tık etmiodu araba bu seferki cok farklı bakalım yrn görücez abi yardımlarınız için cok saolun dostlar...

17. Çağlar Baykan

Çağlar Baykan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    70
    Ad Soyad:
    Çağlar
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    arkadaslar bugun sorunum çözüldü servise gittim mars motoru söküldü sökerken bi ne görsünler sadece tek bir vida tutuo mars motorunu ve yukarıda resimde gözüküo mars dişlinin üstünde bi kapak var o kırılmıs ve şanzımanın arasına girmiş en son 1 hafta önce baskı balata değişirken sanayide usta tek vida takıp bırakmıs baskasının hatası olduğu için ve kırıldığı için garantiye girmediğini sölediler dişli sıyırsaymıs garantiye girermişserviste mars motorunugeri takmadan topladılar arabayı ve sanayiye git kapak al dediler biz komple satıoruz 150 lira gibi fiyat sölediler git 20 liraya kapak al işin olsun bosuna değiştirme dediler burdan servise tesekkür ediorum bu şekilde bilgi verdikleri için dürüst oldukları için ve söküp toplamak için hiçbir ücret istemediler.sanayiye gittim girmediğim dükkan kalmadı hyundai_mako ortak yapımı bişeymiş bu mars motoru hiç biyerde yok parcacılar biz bu modeli ilk defa görüoz dediler:) bikere garantiden değişmişti eskisi daha farklıydı hatırlıorum sonra bi parcacı dedi git kopan parcayı oksijenli kaynak yaptır dedi yoksa siparis edicez uzun sürer dediler işin olsun gidip kaynak yaptırdım taktırdım ve sorunsuz oldu. baskı balatayı tanıdık yapmıstı işçilik almadan yapmıstı ve unuttuğu vida 50 kurus 50 kurusluk vidayı unuttuğu için kırmıs kapağı... servisteki usta hiçbizaman ucuz işe kacma bak böle seyler gelir basına dedi ve doğruyu sölüyo banada ders oldu uzun oldu ama cok stresli bigün oldu benim için paylasmak istedim sizinle...

18. Misafir

Misafir Guest

Geçmiş olsun, dedim sana di'mi dişliyle ilgili bişi olduğunu...https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

Düzenleyen : Coşkun Uçar

19. Çağlar Baykan

Çağlar Baykan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    70
    Ad Soyad:
    Çağlar
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    saol coskun abi evet demiştin abi dişlinin üstündeki kapak kırıldığı için böyle yapıomus parcacılarda kapak yok kaynak yaptırdım insallah sorun cıkarmaz tekrar kırılıp..

20. silverstar

silverstar Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Selçuk Özkan
    Yaşadığınız Şehir:
    15-BURDUR
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.5 CRDI (2003-2005) LC
    Aynı sorun bende de var. 2005 mod. Accent admire Crdi . calısmadan önce içimi ezen bi ses geliyo. Canım yanıyo öyle yapınca. Soğuktan mı yapıyor bılmıoyorum ama öyle böyle değil cok acayip bi ses. Şu an aracımı koydum sanayıye Birazndan gidip bakacagım durum ne.. Şöyle dedi tamirci ; marş dişlisinden olabilir fln die inşşaallah büyük bi masrafı yoktur ve dediğiniz gibi 20-30 TL'ye yırtarım :)

Düzenleyen : silverstar

Bu Sayfayı Paylaş