Merhabalar.Aracım Hyundai Accent Blue 2011 1.6 dizel.aracımla pikniğe gitmiştim.bir süre aracın radyosundan müzikte dinledim.daha sonra aracımı çalıştırmak istediğimde aracım çalışmadı.ön ekranda kontağı çevirdiğim esnada elektrik sembolü görüldü.akünün boşaldığını farkettik.daha sonra aracı iteleyerek çalıştırdık.bugün servise götürdüm ve araç stop halinde iken bir süre radyo dinlendiğinden akünün boşalmış olduğu ve bunun normal olduğunu söylediler.şu anda aracımda bir sorun yok ve normal çalışıyor.sizce bu durum normal mi?açıkçası ben ikna olmadım.ben aracım stop haline iken radyo vs dinleyemeyecek miyim?..ki çok uzun süre de dinlemedim.çevremdeki arkadaşlar bunun normal olmadığını başka araçlardan örnekler vererek anlattılar.sizce ne yapmalıyım?...iyi çalışmalar.
Merhaba, dizel arac kontak acik birakilmaz, acc konununda birakilabilir. Eger kontak acik birakirsaniz kizdirma bujileri bile sogudukca devreye girer cikar, kaldi ki bu bujiler inanilmaz akim ceker.
Her araç farklı özellikleri barındırır ve bunu en iyi üreticisi bilir ve artısını eksisini uzun kullanım ve ömür için dikkat edilecek hususları kitapçığında anlatır, hala görüyorum ki sıfır araç sahibi arkadaşlar kitapçıkta açıkça yazıldığı halde sorun olarak görüp gelip konu açıyor.