Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Marş Basmıyor.

'Arıza Tespit Bölümü' forumunda yvz tarafından 16 Kasım 2016 tarihinde açılan konu

1. yvz

yvz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    559
    Ad Soyad:
    Yavuz S.
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Sevgili arkadaşlar günaydın!

Ön bilgi: Aracım 1998 Accent 1.3 LS. LPG sistemim sıralı değil.

Dün akşam eve giderken (seyir halinde) teyp kendi kendine açılıp kapanmaya başladı. Şarkı çalmıyorken, yani hoparlör ve subwoofer amfiden güç çekmiyorken teyp kapanmıyordu ama ne zaman USB veya FM moduna geçsem teyp kendini açıp kapatmaya başladı. Ben de başka bir sorun vardır diye teybin başlığını çıkardım. Aracı evin önünde park ettikten yaklaşık 2 saat sonra bir yere gitmek için tekrar aracıma bindim ve ilk marşta çalışmadı. İkinci marşı biraz daha kuvvetsiz bir şekilde bastı ve üçüncüde artık iyice ölmeye başladı marş. Marş bamadan sadece kontak açtığımda, araç LPG'ye geçiyor, hemen yarım saniye sonra düğme tık diye atıp tekrar benzin moduna alıyordu. Birkaç kez denedim ve her defasında aynını yapıyordu. Teyp de yine aynı şekilde müzik açıldığında kapatıp-açıyor kendini, diğer modlarda sorunsuz bir şekilde açık kalıyordu.
    Artık marş tamamen basmamaya başlayınca düğmeyi LPG'ye getirip üzerine elimle basılı tutarak bir defa daha marş basmayı denedim ve aracı çalıştırdım.
    Evin birkaç sokak ötesinde motoru stop etmek zorunda kaldım ve yine aynı şeyleri yaşadım. Bu defa hiç çalıştıramadım. Akü üzerinde gösterge yeşili gösteriyor. Farlar yanıyor, teyp açılıyordu yine. Lakin birkaç dakika uğraştıktan sonra farlar da normalden parka döndü.

Aracıma yapılan en son işlemler; makinayla kalorifer peteği temizlendi. Led farlar sökülüp orijinal ampüller takıldı.

Sorun ne olabilir sizce?

2. rpurcek

rpurcek Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,932
    Ad Soyad:
    Rıza
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Akü kutup başlarının sıkılığını kontrol edin. Seyir halindeyken göstergede Akü(Şarj) ışığı yanıyormuydu?. Muhtemelen Şarj dinamosu çalışmadığı için aracın elektrik tesisatı farlar,teyp vs. aküden yiyerek şarjı bitiriş.

yvz bunu beğendi.
  3. yvz

yvz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    559
    Ad Soyad:
    Yavuz S.
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    benim aklıma da ilk olarak o gelmişti. gece vakti olduğu için kontrol edemedim işin açıkçası. onun dışında seyir halindeyken herhangi bir uyarı yoktu. aracı orada bırakıp işe gelmek zorunda kaldım. ben iş yerindeyken başka bir arkadaşımı yönlendirmeye çalışacağım. buradan tavsiye edinip, arkadaşım aracı çektirmeye gerek kalmadan çalıştırabilir mi diye merak ediyorum. ilk olarak o yolu denesin o zaman, söyleyeyim.

4. yvz

yvz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    559
    Ad Soyad:
    Yavuz S.
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    arıza şarj dinamosundaymış. tamir ettirdik. sorun çözüldü.

Bu Sayfayı Paylaş