kontak anahtarını açtığımda tuhaf sesler geliyor, sanki akü zayıf gibi düşündürüyor.arabayı 2. vitesde vurdurduğumda çalışıyor. arabayı susturduğumda yeniden çalışmıyor.arıza şarj dinamosu mu? yoksa marş dinamosu mu? eğer başka bir arıza varsa da yardımcı olursanız sevinirim.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley9.gif
hepside olabilir bilmezki görmeden... oto elektirikçisinde veya kü satıcısında test aleti var ölçüm aptırınız
arabaya bın marsa bas cıt cıt dıye ses gelıyorsa mars komurlerın bıtmıstır akun zaten bıtık olsa far fılan hıc bıse calısmaz
akün nası ona bakmak lazım mesela benim akünün üzerinde ufak bi yeşil ışık var o yandığı sürece akünün sağlam olduğunu biliyorum marş dinamosunun kömürü bitmiş olsa marş hiç basmaz akün sağlamsa bence şarz dinamosundandır
kontağı çevirdiğimde garip sesler çıkması ve marş basmaması sorunu bende de oldu fakat ben nedenini biliyorum geçen hafta pikniğe gittiğimde teyip+çakmaklığa takılan mp3 transmitter ı uzun süre çaldım , sanırım o yüzden oldu dönüşte arabayı 2. viteste vurdurdum öyle çalıştı , fakat eve gelene kadar araç toparladı kendini aynı sorunu yapmadı yani senin sorunun şarj dinamasonda olabilir gibi geliyor.
Merhaba; Marşa basıldığında tuhaf bir sesin çıkması ve marş motorunun dönmemesi marş motorundan kaynaklanır, bende birkaç defa oldu marş motorunu sökrüğümde rotor aralıklarının yıpranıp oksit yaptığını gördüm. sert bir tel fırça yardımıyla temizledikten sonra 2 sene hiç yapmadı...