Aracım sıralı sistem lpg li kimi zaman sabah ilk çalışmada kimi zaman biryere gidip durunca mars basıyor ancak çalışmıyor.10 dakika bekleyip vurunca çalışıyor.Dün uzun yolda arabayi bosa alınca stop etti.kenara cektim.mars bastı yine çalışmadı.10 dakika bekleyince yine çalıştı.arabayı benzine alıp biraz öyle kullandım.yine yaptı.bu sorun motoru su ile yikatinca başladı.bujilere su kaçmıştı temizletmiştim.arabada tekleme falan yok.sizlerden yardim bekliyorum
Birebir Aynı Sorun Bendede Var , Benim Aracımda Bakımdan Sonra Öyle Oldu , Polen Filtresi , Yağı , Suyu , Triger Seti Değiştikden Sonra 10 Dakikaya Bir Stop Etmeye Başladı
bu sorun 4 aydır var bir kere yolda giderken stop etti.önceden 2-3 haftada bir çalışmıyordu bu aralar sıklaştı.10 dakika bekleyince tek seferde çalışıyor.
Havalar ısındı sensörlerin bağlantıları zayıfladı..... Benim de aracım 3 senedir arada marş basmasına rağmen çalışmıyordu. Elm327 cihaz aldım bir gün sanayiye gittiğim zaman hiç çalışmadı. Neyse elm327 ile baktım. Krank mili sensörü hatası ve immobilizer anteni hatası vermiş. Krank mili sensörü hatasını motor sıcakken veriyor. Araba kesinlikle motor soğuyana kadar çalışmıyor. Bu bahar 2. Kez yaptığı zaman sanayideydim. Krank mili sensörünü orjinal olarak aldım usta değiştirdi. 2. olarak verdiği hata kodu üzerinden bu forumda konu açmıştım. Deza bey immobilizer anteni hatası dedi. Daha sonra da bu anteni de orjinal ile değiştirerek bu sorundan kurtuldum. İmmobilizer anteni hatası varsa anlaması kolay anahtarı takınca lambalar yanıyor ya işte o kısımda immobilizer lambası yanmıyor. Yanmazsa marş motoru çalışsada motor çalışmıyor. İkinci sefer kontak yapınca immobilizer anahtarı bir şekilde görüyor ve immobilizer lambası yanıyor ve marşa basınca tabiki motor çalışıyor. Motoru su ile yıkamak bunun için zararlı sensörlerin bağlantıları oksitlenebiliyor. Bazen lpg li araçlarda ilk seferde de çalışmayabiliyor. Bunun nedeni de lpg regülatöründe kaçak oluyor. Motorun içine gaz doluyor. Bu nedenle motor boğuluyor. Yolda giderken stop etmenin nedenlerinden biri yine krank mili sensörü olabilir. Bende hiç yapmadı ama yapabiliyormuş. Benim zamanında açtığım konu bakabilirsiniz. https://www.hyundaiclubtr.com/konu/motor-sanayide-calismadi.39381/
denk mi geldi bilmiyorum ama arabada benzin çok iken az yapıyordu benzin azalınca çok yapmaya başladı.100 liralık benzin aldım 2 gündür hic yapmadi.benzin pompasınida deniyorum şuan teşekürler.
Bakayim immobilizer ışığına arza aninda yanıyor mu.yolda stop etme 1 kere yapti sadece.Başka sebebide olabilir.
Bütün lambalar arıza ve sıkıntı durumunda yanıyor immobilizer ise çalışıyor ise yanıyor. Motor çalışınca da sönüyor. Hiç yanmazsa motor da çalışmıyor.
Bilgisayara bağlayıp arıza koduna bakın. Krank mili pozisyon sensöründen olabilir. LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bugün sanayide aracı bilgisayara bağladılar.hic bir arza kodu yokmuş.usta arza anında anlık hata veriyordur,o da hafızada gozukmuyodur dedi.
Bu sorun 1 haftadır bende de vardı bazen çalışıyor bazen çalışmıyordu. Benzin var gözüküyor benzine alıyorum çalışmıyor. Tüp düğmesine basarak çalıştırıyordum. geçen gün tüpte bitti öyle kala kaldım o kadar marş denedim çalışmadı. Dün tamirciyle baktık arabaya benzin pompasından şüphelindik bir söktük ki benzin hiç kalmamış ama ibre yarım depo benzin gösteriyor. Şamandıram bozulmuş yani benzin pompasında sıkıntı yok benzin aldım sıkıntı olmadan çalışıyor şuan. Sende benzin pompasını bir göster derim.
https://www.hyundaiclubtr.com/konu/p0501-ariza-kodu-brake-ve-abs-isigi-soenmedi.39432/ Bu arıza kodu da geçici gözüküyor. Yani motoru stop edip tekrar çalıştırınca sensör çalışıyor ve araç sorun yok diye arıza kodunu siliyor.Krank mili sensörü de aynı şekilde araç çalışınca arıza odunu siliyor. İmmobilizer de siliyor. Sensörün bir çalışıp çalışmadığı durumlar bunlar. Elm327 sayesinde böyle hata kodlarını yakalabiliyor.
Bugün krank sensoru için hyundai servisine gittim.sensor 400 tl işçilik 120 tl dediler.bende sanayide yedek parçacıya gittim.yan sanayi 80,orginal 145 dedi.145 e orjinali aldım.10 lirada ustaya verdim.inşallah sorunumuz çözülmüştür.araba çalışmadığında bir formda okumuştum.krank sensorune su dokersen. Çalışır diye.2 sefer denedim 2 sinde de çalıştı.
anlıkda arıza verse kayıt alında kalması lazım diye okumuştum siz nerede baktırdınız arıza koduna sanayide mi yetkili serviste mi
sanayide baktırdim.hic bir arza kodu yoktu.bu aralar arza sıklasmisti.bir kaç güne belli olur.hayırlısı.
Poleni , yağı , suyu etkilemez ama triger can damarıdır motorun. Usta motoru iyi kitleyemedi ise sente atlattıysa yani kayışı takarken 1 diş bile kaçırsa motor ömrünü çok yer . Performansta düşme , motor sesinde traktör gibi garip çalışma vs varmı seste çoğalma olabilir , geç çalışma olabilir , gaza geç tepki. Bizim bi araçta 2 diş sente atlatmıştı bilmediğim bir usta komple motor yaptırdık yani düşün