Merhaba, 2005 sonata ef sahibiyim aracım marş basıyor ancak çalşmıyor bu sorun üzerine ustama götürdüm makineye bağladığı zaman ımmobılızer haberleşme hatası olduğunu söyledi ve kontağın yani ımmobılızer anteninin değişmesi gerektiğini söyledi ancak yeni parçayı takınca aracın hala çalışmadığını sorunu bulamadığını söyledi. Öncesinde başına böyle bir durum gelen oldumu formunda önceki sorunlara baktım ancak antenin temizlenmesi yada değişiminde sorunun giderildiğini gördüm ancak benim aracımda olmadı. Ustam yetkili servise gitmemi söyledi önereceğiniz bir servis varmıdır ? (özelden paylaşabilirimisiniz)
Marşa bastığınızda devir saatinin hareket edip etmediğine bakmalısınız. Marşa bastığınızda devir saati oynamıyorsa arıza krank sensöründen kaynaklanıyordur.
İmmobilizer için göstergede lamba olabilir. Lamba yanmazsa çalışmaz. (accent era) Bende hem Krank mili sensörü hatası hemde immobilizer anteni sorunu vardı aracı aldığım zamanlar. Bazen 3. Marşta (immobilizer) çalışırdı bazen yarım saat (Krank mili sensörü) çalışmazdı. Yani iki sorun bir arada bile olabilir. Veya benzin pompası gibi başka bir sorun da olabilir. Mesela benzin pompasına röle takılmıştır. Röle bozuktur gibi. Marşa bastığınız zaman devir saati oynuyor ise Krank mili sensörü değildir.
Devir saati çalışıyor sorun krank sensörü ile alakalı değil sanırım . 3 gündür usta bakıyor ama bir çözüm bulamadı hala, ımmobılızer kaynaklı olduğunu söylüyor ımmobılızer çipinin kontorulü için sanayideki beyincilere baktı ancak kimse bakmak istemedi. Yetkili servis dışında bir çözüm yolu gözükmüyor gibi, genel olarak servis yorumlarına baktım ancak hangi servis daha iyi olur hala karar veremedim Pazartesi günü çekici ile bir servise çektireceğim arabayı bu tip problemleri çözüme kavuşturacak servis öneriniz var ise özelden bekliyorum.
Servisin bulacağını sanmıyorum en azından tamir yoluna gitmezler, değişik odaklı davranırlar. Bu aracında ilgili parçasının sıfırıni servis de temin edeceğini sanmiyorum
Aracımın sorunu çözüldü,araç beyni söküldü ustalarım tekrardan programlandığını söylediler sorunun ana kaynağı ımmobilizer mış.Şuan sorunsuz bir şekilde çalışıyor.