Merhaba arkadaşlar daha önceden marş sorunu yaşıyordum ama bunu Immobilizerın anahtarı algılamama problemi yüzünden yaşıyordum anahtarcıya gittim diğer yedek anahtarını kullan problem çözülür dedi. dediği gibide oldu anahtar simgesi ekranda çıkmayınca araba çalışmıyor zaten yedeği kullandığımdan beri o problemi yaşamadım. geçen akşam eve gidicem araba marş almıyor ama arabada elektirik var camlar iniyor kapılar kitleniyor farlar yanıyor aküye şarj ediyor bi problem yok çeviriyorum anahtarı tık sesi bile yok boşa dönüyor ne yaptı isem çalıştıramadım diğer yedek anahtarlar denedim yok olmuyor. usta çağırdım baktı etti bunun marş dinamosunda sorun vardır dedi açtı kaputu marş dinamosuna ulaştı eli ile bişi yaptı çalıştırdı arabayı. şuan çalıştı ama ilerde yapmayacak diye garanti veremem dedi bakılması gerekiyor muş baktı etti söktü dinomoyu kömürleri bitmiş dedi sonra bi baktı bide marş dinamosu kollektörü gitmiş kömür bitmiş ona sürtünmüş onuda yemiş ben bunu zımparalar veririm ama 1 ay sonra yine yapar o yüzden değişmesi gerekiyor dedi 13 senelik araba ömrü dolmuş ilk defa değişiyor zaten dedi. dedim değiştir yapacak bişi yok kömürler olsa idi 150 tl ile kurtulacaktık 350 TL verdim herşeyi ile beraber kömürler ve marş dinamosu kollektörü ile. iyiki otomatiği çıkmadı. şarj dinamosuna baktırdım bide sorun yok dedi yolda giderken çalışır halde iken ekranda akü göstergesi çıkarsa direk gel uzun yola gitme kalırsın dedi. sizlerle paylaşmak istedim olurda başına gelirse birinin sebebi başıma gelen şeyler.