arkadaşlar herkese iyi akşamlar diliyorum benim bir sorum olucak aracım 2003 milenyum 1.3 lpgli benim aracımda ismi yanlış değilse map sensörü yok arkadaşımda 2000 1.3 var onun aracında var (hava hortumunun girdiği siyah yerin ortasındaki sensör )benim araç klimalı diger araçta klima yok acaba ondanmı ikinci soru oksijen sensörü bunu kreç çözücüde temizleyen arkadaşlar olmuş ben fren balata spreyi ile temizledim üzerine sıkıp sonra hava tuttum ama çok etkili olmadı sanırım kreç çözücü ile temizlesek bozarmıyız araç lpgde ve benzinde de çok yakıyor lpg şi 100km 11.6 lt yaktı (32lt lpg 275km)iki kere ölçtüm ikiside aynı çıktı (yaktığım benzin hariç)onuda hesaplarsak ortalama 12.5-13 lt yakmış oluyor sizcede çok değilmi 1.3 bir araç bukadar yakarmı aracı hiç sıkıştırmadan sakin kullanıyorum daha önce 1.6 karbüratörlü motoru bitik ford taunusum vardı 50tl lik lpg ile şi. 150-160 km yapıyordum accent nerdeyse onun kadar yakıyor (buji yağ yağ filtresi hava filtresi baskı balata yeni degişmiş )oksijen sensöründenmi yoksa başka biyerdenmi lütfen başına gelen ve çözüm bulan yardım etsin teşekkürler
Map ve maf sensörünü karıştırıyor olabilirsiniz, forumda aratırsanız bu sensörlerle ilgili şemalar ve bilgiler mevcut. 300-500 derece ısıya maruz kalan hiç bir şeye balata spreyi yada kireç sökücü derişimi zarar veremez. 1.3 milenyum kasaya 10 litrenin üzerinde yaktırabilmeniz için dip gaz kullanmanız gerekir.
ne yaptıysam bu arkadaşlar 32lt gazla 275 km yaptım iki kere ölçtüm kesin sonuç yanılgı yok bir yol gösterin ne yapim