selam arkadaşlar dün bir arkadaşım manuel arabalarda yokuş kalkış desteği olduğunu söyledi. yani yokuş yukarı ayağınızı fren ve debriyajdan çekince araba geriye kaçmıyormuş. ben ise bunun imkansız olduğunu söyledim ama çocuk gerçekten iddialıydı. renault bayisinde ki satış elemanı öyledemiş. linkteki scirrocco içinde sahibi var diyor http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-volkswagen-scirocco-2010-model-beyaz-kupon-scirocco-33222232/detay?source=promotion_topl manuel viteslerde kiyokuş destek asistanıhakkında bilgisi veya deneyimi olan var mı? peşinen not: google amcaya sordum ama tatmin edici bir cevap bulamadım.
hill holder diye tabir dilen yokuş kalkış destek sistemidr..bazı firmaların donanım secenekleri arasında yer alır..eğimli yolda frenden ayagınızı çektiğinizde 5sn(firmaya göre bu süre değişebilir) freni tutar, siz gaza bastıgınızda freni bırakır.. ayrıca bunun şanzumanla alakası yoktur yani otomatik bir aractada bu özellik olabilir.. Düzenleyen : Yusuf
volt'lar da da var ancak kime sorsam memnun değil. özellikle şikayetleriışıklarda hh bırakana kadar çok protesto edilmeleri
Sadece yokuşta değil de heryerde mi aktif bu sistem, düğmesi falan yok mu kapatmak için. Çok saçma heryerdeyse.