selamlar arkadaşlar, kitapçıkta manuel şanzıman yağının 30,000 km de değiştirilmesi gerektiği yazıyordu fakat geçen yağ değişiminde sordum ustaya manuellerde değiştirmeye gerek yok, kimse değiştirmiyor zaten dedi ben de o ara öyle bıraktım ama aklıma takıldı. var mı 30,000 km de şanzıman yağı değiştiren? nedir bu işin gerçeği??
valla serviste değişmeli dediler banada. değişse iyi olur. samsun serviste 40 tlücret istediler Düzenleyen : yalan55
Ben değiştiririm, ciddiye alınmayacak ölçüdede olsa kalınlaşma oluyor. Değiştirmesen olmaz mı? olur. Ama değiştirmek iyidir, zaten ucuz servis 30 liraya değiştiriyor. 36.000 'de aldığım gibi kendi isteğimle değiştirmiştim.
ben de sizler gibi düşündüm değiştirmek en doğrusu, zaman zaman vites geçişlerinde hafif zorlanmalar hissediyorum. bu durumu da engellemiş olurum sanırım böylece. teşekkürler... Düzenleyen : Köksal Yılmaz
hiç ihmal etmeyin.. lt. 10 lira yağın.. benim eski poloda bu yüzden şanzımanı dağıtmıştı değiştirmek zorunda kalmıştım.. bir de 10 liraya şanzıman koruyucu atıyorlar..
merhabalar, önceden konusu geçmiştir ancak ben arama yapmama rağmen bulamadım, 1,5 gls milenyum aracımın şanzıman yağını, bor power katkısından temizlemek için değiştirmek istiyorum (çünkü ses kesilsin diye koymuştum ama daha enteresan sesler çıkartmaya başladı) Ancak, hangi marka ve tür yağ almalıyım ve kapasiteyi 2,14 lt diye okudum doğrumudur? Castrol sitesini inceledim ancak benzer bir çok ürün var biraz kafa karıştırıcı geldi bana. teşekkürler
arabanın kitapçığında yazan Düz şanzımanda yalnızca API GL-4 SAE 75W-90W kullanınız. https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif
Zaten bu viskosite gl-4 aralığında, 90-140 oldumu gl-5 oluyor, yanlış hatırlıyor olabilirim ama iş makinaları kullanıyor sanırım gl-5 'i.
Arkadaşlar şanzıman yağı değişir ama kesinlikle kitapçıktaki yağla aynı numarada olmasına dikkat ediniz... Yoksa vitese geçiştezorlanma ve şanzuman da ötme meydana geleblir.Bazen servisler bile aynı yağı kullanmıyorlar.(Farklı yağ kullanıyorlar yağı kendi kutusunda görüp numarasını ve özelliklerini onaylamadan kullandırtmayın.)Çünkü bu yağlar full sentetik ve bu nedenle pahalı yağlar. Kolay kolay piyasada bulamazsınız.Ama doğru yağla değişim yaparsanız arabanın sesinde azalma vitese geçişinde ise rahatlama meydana geliyor.
köksal hocam sanzuman yagını kesinlikle degiştir hiç korkma cünkü sanzuman da sonucta mekanik dişli grubu haliyle bu dişliler hareket ediyor ısınıyor ve zamanla ısıdan dolayı yag bozuluyor onun için ihmal etme ben 50000 km de değiştirdim inanın vitesler daha bi yumusadı
Konu hortlamış gibi olmuş ama olsun gözden kaçırmış arkadaşlara fikir olur. Ben geçen yıl bu zamanlarda değişimini yaptırdım yetkili serviste. Az da olsa bir yumuşama olur gibi oldu ama önemli olan bence hissetmem değil yağın değişmiş olması.