Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

manuel klima hakkında

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda Truva tarafından 11 Mayıs 2009 tarihinde açılan konu

1. Truva

Truva Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    manuel klimalarda sıcak soğuk ayarını maviden kırmızıya ne kadar alırsak yakıttan tasarruf ederiz yazıyor forumda. Manuel klimalarda bu işlemi yaparsak havalandırmadan hem motorun sıcaklığı hemde klimanın soğuk havası girer diye biliyorum. Yakıt tasarrufuna bir etkisi olmaz sanıyorum. Çünkü klima düğmesinden kapanmadığı sürece sürekli çalışır.

Diğer konu ise klima açıkken fanın 1. yada 4. kademede olmasıda yakıt sarfiyatını değiştirir yazıyor başka bir forumda. Yine bildiğime göre klimanın kompresörünün fanın kademesi ile ilgisi yok yavaştada hızlıdada çalıştırsak fanı klima aynı yakıt sarfiyatını yapar yani aynı enerjiyi çeker diye biliyorum.

Acaba ben yanlışmı biliyorum. Bilgisi olan varsa yazabilirmi.

2. firecrab

firecrab Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    Mert T.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    İkinci konu ile ilgili şunu söyleyeyim; serviste hi-scan cihazı bağlıyken klima açık olarak fan devir seviyelerinin tüketime etkisini göstermişlerdi... Kesinlikle fark var bence.

3. thehunturk

thehunturk Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    valla arkadaşım sana şu kadarını söylim. aracını çalıştır gaza falan basma rölantide çalışsın klimanın a/c tışuna basıp klimayı açtıgın an motorun sesi değişiyor. yani ister en sona getir ister en başa o a/c tuşu açıkken benzini harcıyor. bence en baş en son farketmez.

4. firecrab

firecrab Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    Mert T.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Klima açıkken fan devirleri aynı yakıtı yakmıyor. Yani 1.devir fan ve 4.devir fan arasında fark var ve cihaz bunu gösteriyor. İnanmayanlar serviste kontrol için gidildiğinde deneyebilir. Ayrıca bunu bizzat trafikte denemişimdir gidilen km'den farkediyorsunuz.

5. Misafir

Misafir Guest

Bahsedilen düğme "hava klapesi" düğmesidir, yani kırmıza çevirdiğinizde sıcak hava akışı sağlar maviye çevirdiğinizde soğuk hava akışı sağlar, bunun yakıt tasarrufuyla bir ilgisi olmaması lazım, kademe seçimi ise teknik olarak üst devirlerdefanın daha fazla enerji harcaması yüzünden motora çok ufak'da olsa bir yük bindireceği kesin ancak pratikte bunun hissedileceğini sanmıyorum...

6. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    klasik enjeksiyonlu motorlarda klima motordan güç aldığından motora ekstra yük biniyordu,
    dohc motorlarda ise klimanın motora etkisi çok az diye duydum, sadece elektrik alıyor falan demişlerdi, bu doğrumu acaba?
    cvvt motorlarda değişen bir şey varmı? yani motor tipi veya teknolojisine göre değişen bir şey varmı?

7. thehunturk

thehunturk Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    valla benimkide dohc motor rölantide klimayı açtığımda motorun sesi değişiyor

8. aynn benimkide AC ye bastımmı hafif değişiyor...DOHC motor..

9. Misafir

Misafir Guest

Klasik yada modern diye bir şey yok, veya enjeksiyonlu yada karbiratörlü, yani motor çeşitlerinin bu işle bir ilgisi yok.........sonuçta bazı araçların klimaları elk. destekli ve motora fazla yük bindirmiyor...

10. firecrab

firecrab Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    Mert T.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Dijital klima olmadıktan sonra motor etkileniyor... Özellikle küçük hacimli motorlarda.

11. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    markaya, modele göre değişiyor yanii https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif
    eralarda nasıl diyecem ama sanki cevabını biliyorum https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley18.gif

12. firecrab

firecrab Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    Mert T.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Soruya select ve style donanımdaki eracılar cevap verebilir. Ancak küçük hacimde digital klima da etkilemiyor. Örnek bizim corolla 1.4 ve devreye girip girmediğini anlamıyorsun. Motor da hiç etkilenmiyor.

13. thehunturk

thehunturk Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    bilmiyorum belkide motorun soğuk olmasından sesi değişti. bir de normal sıcakken deneyim.

14. BaDBoY27

BaDBoY27 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    nasıl denersen dene 1.6 motorlu araçlarda dahil klimayı açınca motorun sesi değişir ne olursa olsun motora yük biniyor hele özellikle rampalarda falan kapatmak zoreunda bile kalabilirsiniz.

15. koyay

koyay Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Sabit hızda giderken klima düğmesine bastığımda bariz bir çekişten düşme hissediyorum anlık da olsa. Ama yüksek devirlerde hissetmiyorum.

16. Çağlar Baykan

Çağlar Baykan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    70
    Ad Soyad:
    Çağlar
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    ah bide bana sor rampa gördümmü hemen kapatıorum klimayı 1.3 olduğu için:D

17. gargi_amca

gargi_amca Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    benimde merak ettigim birşey var. benim aracımda (1,6 platinyum plus) motor çalışmazken bile klimayı her fonksiyonuyla kullanabiliyorum. demekki, motorla bir baglantısı yok benim klimanın. sadece elektrik lazım demekki. bu durumdada mantıgım, madem araba çalışmazken klima çalışıyor, demekki motoruma ekstra bir yuk ve yakıt sarfiyatı getirmez. dogrumuyum?

18. Çağlar Baykan

Çağlar Baykan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    70
    Ad Soyad:
    Çağlar
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    benimkindede klima kontak acık olduğu zaman calısıo gibi gözüksede çalısırkenki verdiği soğuyu vermiyor fonksiyonlarını yerine getiriyormus gibi gözüksede getirmiyor...

19. BaDBoY27

BaDBoY27 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    nası yani ya https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley3.gifmotor çalışmadan klimayı nasıl kullana biliyorsunuzhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley18.gif
    biraz açıklarsanız klimanızın özelliğini?

20. Levent

Levent Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    26
    Ad Soyad:
    levent ünal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    İlk defa duyuyorum.Akşam deneyeceğim

Bu Sayfayı Paylaş