Selam arkadaşlar başlıktan da az, çok anlaşıldığı gibi starexten caydırmalarına rağmen yıllardır starex alma çabamın sonunda starex ime kavuştum aracım daha çok yeni 2 günlük daha... Aracım 2005 model crdi 5+1 camlıvan 176 binde ilerleyen zamanda resimde paylaşacağım inşallah. Bu formun kurucularına ve tüm paylaşımda bulunan arkadaşlarada çok teşekkür ediyorum karar vermeme çok yardımcı oldular Allah razı olsun. Artık bundan sonra aktif bir kullanıcı olarak aranızda olacağım...
Hayirli olsun Allah kaza bela vermesin instagram/ SALİH_KARALİ53 www.facebook.com/Tokyogarage www.tokyogarage.com.tr
Güzel dilekleriniz ve ilginizden dolayı çok teşekkür ediyorum Allah cümlemize araçlarımıza kazasız belasız binmeyi nasip etsin...
Arkadaşlar bu arada bir sorum olacaktı kendim engelliyim arkaya rampa yaptıracam ben starex i engelli aracımla binip deyip aldım ama biraz fazla sekiyor arka buna en uygun olacak olan grand saloon makasımı ersin beyin dediği gibi önerileriniz nedir birde abimin dediğine göre defransiyelde hafif ama çok hafif vuruntu hissi veriyormuş kalkarken boşluk gibi neden olur o sizce?
Aracınız uzun şase mi kısa şase mi? Zira starex'in arka bagaj kapağı iç yüksekliği biraz dardır. Kısa şasede de bagaj kapağının alçaklığının yanında taban çizgisi biraz alçaktır. Bu durumu göz önünde bulundurarak rampa yaptırmanızı, mümkünse biraz uzun bir rampa düşünerek, dik bir açıda değil de daha geniş ve açıda bir rampa düşünmelisiniz. starex'ler dayanıklı ve safkan bir ticari araçtır. Arkadan çekişli oluşu ve min. 700kg ile hareket edeceği hesaplanarak üretilmiş bir araçtır. Bu sebeple diferansiyel boşlukları üretimi gereği diğer araçlara kıyasla biraz daha fazladır. buda genel amaçlı ve yüksüz kullanlar için ses yada boşluk şekilde algılanmaktadır. Zaman içerisindeki aşınmalar dahilinde mevcut boşluğun artması durumu söz konusu değilse üzmeden ve canınızı sıkmadan kullanabilirsiniz. Makas konusunda H-100 makaslarını önerebilirim. Konfor konusunda hissedilir artış göreceksiniz. Aracınız uzun şase ise uzun vadeli ve yüksüz kullanımlarda özellikle hızlı tümsek geçişlerinde aracın arkasının fazlaca esnemesi ve akabinde metal yorgunluğuna bağlı orta katın seyrek de olsa kırılması dışında (dediğim gibi bu durum kısa vadede oluşmaz) konforundan memnun kalacaksınız
Güle güle kullan sorununa STAREX ci arkadaşlar çözüm bulur... Parasına göre çok iyi araçtır Starex...
Öncelikle bu güzel karşılamaları için bütün arkadaşlara çok teşekkür ediyorum... Tolga abi forumla ilgilenmeye başladığımdan beri sizin yazılarınız, yorumlarınızı ilgiyle takip ediyordum. Sonraları ersin ve msg nin paylaşımları denk geldi gerçekten çok ilgilisiniz hepiniz Allah razı olsun. Şimdi tolga abi benim araç multiway uzun şasi aracı almadan önce ölçtürdüm araştırdım kısa şasi uzun şasiden 4 santim daha alçak tavanı. Benim bir arkadaşımda vardı kısa şasi babası 2 metre kadar katlanır rampa yaptırmıştı 5 yıl kullandılar ama tabi ki sıfır almışlardı starex i benimde ta o zaman başladı starex sevdam aslında abimin vw 2.5 al deyip çok zorlamasıyla transporter 2.4 alacaktım yüksek tavan olsun diye çünkü bütçem ona yetiyordu aman dediler sakın vw de 2.5 alcan dediler oda süspansiyon iyi ama çok pahalı temizini 20-22 binden aşağı yok ben starex i de 16000 e aldım... Rampayı yapacak kişiyle görüştüm dedimki arka kapı girişi 125 cm filan tamam dedi ona 235-240 cm katlanır rampa yaparız dedi buda baya yumuşak bir çıkış olur çok dik olmaz ha birde şu var tekerlekli sandalyemin sırtı yatıyor tam dikken kapıdan girmiyor içeride de kafamın tavana değmesine bir parmak kalıyor ama tekerlekli sandalyemin sırtını yatırdım mı hem kapıdan rahat geçiyorum hemde içeride rahatım sekme olayına gelince sırtım ameliyatlı boydan boya platin var sırtımda birde boğazımda delik var oradan solunum cihazına bağlıyım şükür halime işte bu yüzden sert sekmesi çok rahatsız ediyor grant saloon yayları çıkmamı alıcam veya nasıl bir yol izleyeceğim bu arada tekerlekli sandalyem ve ben aşağı yukarı 200-250 kg solunum cihazı ve bütün techizatlarımla birlikte...
Araciniz hayirli olsun iyi gunlerde kullanin aracinizi. Allah yardimciniz olsun insallah kisa zamanda aracinizi istediginiz gibi tamamlarsiniz. HTC Sensation Z710e cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi