Merhabalar.. --2009 model 1.4 getz aracımda Atiker marka sıralı sistem lpg var. Araç bir süredir motor soğukken geç çalışıyordu. LPG ciye gittim "beyinden manifolta gaz kaçağı olduğunu ve beynin yani regülatörün değişmesi gerektiğini"söyledi. (180 tl) --Acaba beyinden manifolta giden o ince lastik hortumu çıkarsam boşta dursa bir sakıncası olur mu? çünkü o hortumu çıkardığımda sorun yok, hemen çalışıyor. Takılı olduğunda geç çalışıyor motor. --Anlayan arkadaşlar yorumlarını yazarsa sevinirim. Teşekkürler.
imkanınız varsa değiştirin yoksa ve elinizden bu tip işler geliyorsa regülatörün tamir takımı satılıyor diye biliyorum. regülatörü söküp komple dağıtıp iç aksamını yenileyebilirsiniz.
Peki o bahsettigim manifolta giden hortumu hic takmasam bi sakincasi olurmu acaba. Tam olarak ne ise yariyor o kisim?
O sekilde olmasi uygun degildir, genel kurguda regulatore vakum hortumu baglidir her zaman. Regulatoru degistirmenizi oneririm.
ona benzer olay benim getz de de oldu..devir de dalgalanma da varsa enjektörlerden olabilir..benim enjektörlerden di sorun değişti düzeldi.
Regulatörün Üzerindeki ince hortum emme manifoldundaki emiş miktarına göre yüksek devirde gaz miktarını ayarlamak için gereklidir burdan okunan emişe göre regulatör gaz basıncını ayarlar. Eğer regulatörün üzerindeki ince hortumun bağlı olduğu sarı pipka gaz kaçak dedektörleri ile kontrol edildiğinde burada gaz tespit ediliyorsa regulatör patlak demektir. Enjektörle alakası olmaz. Regulatörün değişmesi gerekir. Değişim yapılmazsa çok yakma ve motor devrinde düzensizlik yaşanabilir.
Motor soğukken arabayrı çlıştırıp oraya köpük tuttum kaçak vardı çok az. Baloncuk yaptı biraz. Zaten lpg cide regülatör değişecek dedi. Filtrelerle beraber 180 tl masrafı var dedi.