Herkese merhaba arkadaşlar bende 99 accent 1.5 gls aracımı dün rampa aşşağı 2 aracın arasına eğlerken manevra sırasında gacır gucur sesler geliyordu bugün ise çok hafif rampa yukarı eğleyecektim 2 aracın arasına manevra sırasında sanki direksiyon çevirirken takılıyomuş gibi sol ön tekerin ordan hafif sarsıntılar geldi yanlız gacır gucur etme yoktu birde bunun yanı sıra seyir halinde çok hafif bir çukura giriyim sol ön taraf aşırı bir sarsıntı içinde sağ taraf o kadar değil sol ön tabla 5 ay önce değişti geçenlerde ön takımı gösterdim sağ ön tabla yenile bozulmaya başlamış dedi solda birşey yok dedi sizce sorun ne olabilir manevra sırasında direksiyonda çok ağır seyir halinde yine idare eder
ön fren balatalarınızı kontrol ettirin, balatalar bitmeye yakın bu sesler gelir yumurta kasalardan kullandım ve tecrübe ettim oradan biliyorum.
balatalar değiştiyse durum farklı olabilir, yalnız balataların bitmesi durumunda bahsettiğiniz sesin frene basmanızla alakası yok hocam, balatalar bittiğinde direksiyonu çevirip kampanaya yük bindiğinde balatanın metalleri ağırlığın ve oluşan kuvvetin etkisiyle birlikte kampanaya baskı yapıp sürtme yapıyor ve takılma sürtünme gibi ses yapıyor, son raddeye kadar normal frenlemede bu sesi duymayabilirsiniz. bu arada yumurta kasaların ön takımları çok komplike ve pahalı parçalar değildir, sorun kuvvetle muhtemel ilk kontrolde çözülür sadece işinin ehli bir ustanın kullanıp test etmesi yeterli.
Hocam şimdi işinin ehli güvenilir ustayı bulmakta zor nerdeyse sadece sorunu dinlemeyede para isteyecekler
yaşadığınız şehri yazarsanız en azından belki forumdaki arkadaşlardan bildik tanıdık usta tavsiyele alabilirsiniz, onun haricinde kalan herşey tamamen kısmet ve ustaların vicdanına göre yaşıyoruz maalesef.
Gıcırtı amortisör takozları, Tam dönüşlerde tıkırtı, dış aks kafaları olabilir. SM-A920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bende amörtisörler den şüpheleniyorum hocam çünkü yolda en ufak bir şey olsun ön sol taraf özellikle daha çok hissetiriyor amörtisörleri değiştirmeycem tamir ettircem bu konuda ne düşürnürsünüz sıfır alıyoruz garantisi yok varsada sök tak para garantinin kabul edeceği malum hadi kabul etti sıfırı ile değişecekmi bekliyecezmi belli değil hiç olmassa tamirde adam garanti veriyor getir diyor birşey olursa