Merhaba, Hyundai Çakırlar Gaziemir İzmir bayisine18.01.2010da 1.2 team i20 mi teslim almaya gittiğimde ruhsatımda otomobil(sedan) yazdığını fark ettim. Düzeltmelerini istediğimde satış görevlisi ve satış müdürü İzmir Yenişehirdeki Trafik Şube Müdürlüğünde tüm i20lere sedan yazdıklarını, bilgisayarlarında öyle kayıtlı olduğunu söylediler. Böyle birşey doğru olabilir mi gerçekten? Ruhsatta sedan yazmasının hiç sorun çıkarmayacağını ısrarla belirttiler ve değişim yapamayacaklarını söylediler. Aracı teslim almadım. Zaman kazanmak ve sizden yardım almak amacıyla, bayiden oto alarmı da isteyip 20.01.2010da teslim alacağımı söyledim.Trafik kontrolünde, muayenede,7-8 yıl sonra aracı yenilemem gerektiğinde ve satış esnasında ruhsatta sedan yazması sorun yaratmaz mı gerçekten? Ne yapmalıyım? Ruhsattaki hatayı bile bile aracı teslim almalı mıyım? Çok az zamanım kaldı. Yardım lütfen...
Benimde zamanında Tempramın ruhsatında modeli 1993 ; trafiğe çıkışı 1991 yazılıydı. Türk emniyeti Araç üretilmeden yollarda gezebiliyor.
benim era select ama ruhsatta mct yazıyor gelir idaresi sitesinde araç sorgularken select olarak çıkıyor
Benim araç da aynı şekilde SEDAN ibaresiyle tescil edilmiş durumda. Sıkıntı bayilerden değil, trafik tescilden kaynaklanıyor. Trafik tescille bu durumu fark edince görüştüğümde herhangi bir sıkıntı çıkmayacağını, şasi seri no ile motor seri no'nun doğru olmasının yeterli olacağı belirtildi. Kafanız rahat olsun.
Kardeş aracı ilerde noterden satmak istersen o zaman sorun olacaktır.Çünkü noterlerdeki kasko bedelini gösteren listede senin aracın sedan lı grubu yok, sana git trafikten düzelt gel diyeceklerdir.Trafikten bir yazı almanı tavsiye ederim.Kasko bedellerini gösteren liste de hangi adla geçiyorsa trafikten bu aracın ruhsatta cinsi yada tipi sedan yazılmıştır ama aslında xxxx dir diye bir yazı almanı tavsiye ederim. Çünkü benim başıma geldi, oradan biliyorum.
bence önce trafiğe gidip sormalısınız çünkü bu select yazısı gibi hafife alınacak bir konu değil.satarken ve muaynede sorun çıkacaktır ve geriye dönük borç bile çıkabilir.bence bu şekilde teslim almayın.
ruhsatla ilgili olarak benimkindede hata var motor hacmimi 1,3 kaydetmişler halbuki 1,4 buyüzden endüşükden vergi verip duruyorum
benimkide gib.gov.tr de 1.5 gls yazıyor https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gifaraba 1.6 admire ama vergisi aynı oldugundan sorun yasamıyorum.
Çokta önemli olan birşey değil. HAtta avantaj, BP araç resmi olarak sedan görünüyorhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif
Bir sonraki senenin araçlarını önceki senenin ikinci yarısında satabiliyorlar; o trafikteki arabaların yarısında vardır. Motor no, şase no doğru olduktan sonra gerisi çok önemli değil.
birçok insan sizinle aynı durumda, bir sorun cıkmaz. neden böyle saçma sapan iş yaparlar onuda anlamış değilim!
benim daha önce ruhsatta motor ve şasi no bir nüshada doğru bir nüshada hatalı yazılmıştı trafiğe gittim, daksille düzeltmişlerdi.arabayı satana kadar beni rahatsız etti ama satarkende problem yaşamadım.
ben benimkini çözdüm ilk aracın vergisini aracı satan plaza ödüyor fazla kendinden para çıkmasındiye sisteme aracı 1 düşük hacimden kaydettiriyor işlemi yapan memuruda bişekilde ayarlıyor.