Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Maf Sensoru (hava Akis Sensoru)

'Yumurta Kasa Accent Forum - Club X3' forumunda 3hece tarafından 21 Kasım 2018 tarihinde açılan konu

1. 3hece

3hece Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Menderes kerem kap
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.5 (1994-2000) X3
    Arkadaslar herkese hayirli gunler aracim 96 1.5 yumurta kasa benzin + lpgli
    Aracimi obd soketinden aldigim kabloyu saseye degdirerek ariza aradim ve maf sensoru ve vuruntu sensoru arizasi verdi sonrasinda ozel bir serviste bilgisayara baglattim orda da ayni sıkıntiyi verdi
    Simdi bu parcaya ozel servis ruhsat bilgilerinden bakarak 330 tl fiyat verdi
    Ben 4 pinli bu mafin soketini avometreyle olcum yaptim soket kismi kapali oldugu icin kablonun asagi tarflarindan igne yardimiyla olcum yaptim 4 kablonun ikisinde arac rolentide 14,5 gibi bi volt gordum diger 2 kabloyu bu ilk koblolarin tekiyle ayri ayri ilcumlerimde 5.3 ve 8.6 gibi ayri degerler aldim bu sonuclara bakarak bu parca arizali kesin diyebilirmiyiz

Bu arada arac tek marsda cok guzel calisiyor ama benzin ve lpg farketmiyor rolenti 800-1000 arasi geziyor egsozdan asiri cig yakit atiyor ve belirli devirlerde kucuk viteslerde ornek 1500 _ 2200 arasi kerkinme yapiyor arac gaz sabitken buji vekablolr degisti

Mafin calisirken fisinide cektim dalgalanma cogaliyor istop edip fis cekikkende kullandim esas isin alici nokta burada pek bi degisiklik olmadi ama motorda bi kitleme gibi birsey oldu sanki icerde beni saga sola firlatmislar gibi bi sallama oldu dedim motorun icinde birseyler kirildi hemen durup fisi geri taktim eskiye dondu srunlar devam

Tecrubeli arkafaslardan yardim lutfen

Bu Sayfayı Paylaş