Arkadaşlar 2011 1.5 otomatik era var. Bugün hatırı sayılır bi rampada önümde ki araç dönüş yapamadığı için yaklaşık 1 dk rampada beklemek zorunda kaldım. Kalkış yaparken araçtan tak diye bi ses duydum. Sonrasında arabanın gaz yemediğini hissettim. Normalde frenden ayak çekince firlayan araç ancak gaz 2 bin devirlerde yürüyor. Yeni otomatik kullanıcısıyım. Ne olmuş olabilir. Lütfen yardımcı olun. Eve yakın bi yerde olduğu için hemen park ettim garaja. Hayır korkudan kullanmadım daha duzelmis mu diye. Başına böyle bişey gelen veya durumun nedenini bilen var mı. ?
Korkma yav o kadar kolay arıza vermez ama ramba dik diyorsun birde zıplasın diye bekleme çünkü belli bir devir alması gerek birde ramba da durdun uzun süre duracak isen kalkar iken yavaş kalk birden gaza yüklenme . Aracında sorun olduğunu sanmıyorum için rahat olsun.
Arkadaşlar ustaya götürdüm çünkü motor arıza lambası yandı araba 3. Viteste takılı kaldı. Servis beyinde sıkıntı var dedi. Başka bi usta ise makinaya bağlayıp yağ basınç selenoidi arıza veriyor dedi. Hangisine inanacagimi şaşırdım. Daha fazla bilgisi olan var mı. ? Birde selenoid ise eğer masraf hakkında bilgisi olan var mı. ?