Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

LPi (Sıvı Püskürtmeli LPG) Sistemi

'LPG Sistemleri' forumunda hyundai_engine tarafından 19 Ağustos 2009 tarihinde açılan konu

1. hyundai_engine

hyundai_engine Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    http://www.vialle.com.tr/

web sayfasını inceledim... burda LPG değilde LPi sisteminden bahsetmiş...yeni bir sistemmiş.. bu sistemde lpg, diğer tesisatlardaki gibi gaz halinde değil de sıvı halinde doğrudan emme valfi önüne gönderiliryor ve bu şekilde silindirde bir soğuma meydana getirerek daha fazla yakıtın silindire dolmasına ve motorun
    daha güçlü çalışmasına imkan sağlıyormuş

üstelik mesela aracınız accent era 1.4...adamlar bu aracın marka modelini hollandaya bildiriyorlar onlar da sizin aracınıza özel ECU yazılımı hazırlayıp gönderiyorlarmış....

Doğrusu aracına LPG taktırmayı düşünen birisi olarak bu sistem beni gerçekten etkiledi...

Aşağıda siteden bazı bilgiler var...

LPi Vialle sistemi piyasadaki en modern ve
    en teknolojik LPG tesisatıdır. Multipoint sıvı enjeksiyon (dünya çapında
    patentli) sayesinde motorun orijinal gücü değişmemekte ve sürüş benzinli araç
    gibi olmaktadır.

Sıvı haldeki Lpg (diğer tesisatlardaki gibi gaz
    halinde değil) doğrudan emme valfi önünde gönderilir ve bu şekilde silindirde
    bir soğuma meydana getirerek daha fazla yakıtın silindire dolmasına ve motorun
    daha güçlü çalışmasına imkan sağlar. Lpi sistemi Lpg'nin çevre ve ekonomik
    avantajları yanında benzinli motor özelliklerini muhafaza ederek aracın orijinal
    merkezini kullanmaktadır.Siz ne dersiniz? .bu konuda bilgisi olan veya bu sistemi kullanan varsa bilgilerini bizimle paylaşırsa sevinirim.

Düzenleyen : hyundai_engine

2. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  3. mehmet38

mehmet38 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    fiyatı ne acaba

4. alpozturk2002

alpozturk2002 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    "diğer tesisatlardaki gibi gaz halinde değil de sıvı halinde doğrudan emme valfi önüne gönderiliryor ve bu şekilde silindirde bir soğuma meydana getirerek daha fazla yakıtın silindire dolmasına ve motorun daha güçlü çalışmasına imkan sağlıyormuş"
    Düz mantıkla hareket edersek, daha fazla yakıt tüketimi yapılıyor bu sistemde. LPI, LPG den daha çok yakıt tüketecek anlamı çıkartabiliriz, yanılıyor da olabilirim tabi. Bunun yanında taktırma fiyatını öğrenmeden yorum yapmak güç. 2000-3000 tl arasında ise ve uzun süre kullanılacaksa ve çok kilometre yapılacaksa değebilir. Ama 3000 tl den fazla ise değeceğini sanmıyorum. Hem LPG den çok yakıt ücreti hem de taktırma ücretini amorti etme konusunda sıkıntı olacaktır.

5. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    2000 avro gibi bir tutarı var, temsa global ithal ediyor ve bayilik veriyor. LPG 'den küçük bir oranda daha az yakıyor. Performansın nedeni ise sıkıştırma anında enjekte edilen likit gazın gaz haline geçerken sıkışmış havayı soğutması. Her araca olmuyor, araç için lpg ecusu özel olarak programlanıyor ve kalibrasyonu kendisi yapıyor. Bilgilerde farklılıklar olabilir.

6. hyundai_engine

hyundai_engine Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    2500 YTL fiyat vermişlerdi bana..başka bir yerde de 1250 avro fiyat vermişlerdi...ama accent era 1.4 için kitleri yokmuş..çünkü adamlar marka modele göre özel kit üretiyorlar yani %100 uyumluluk ve kalbirasyon...istanbulla görüştüm...adamlar araştırıp bana dönecek..i30, matrix, eski hyundai 1.3 mpi ler için varmış kitleri..ama era 1.4 için görünmüyor..adamlar hollanda ile görüşüp, öğreneceklerdi...serdar hocam siz o konuda şanslısınız o zaman accent 1.3 mpi olarak görünüyor sizin araç...

bu arada moderatorlük görevinizden dolayı sizi kutlarım...başarılar dilerim

Düzenleyen : hyundai_engine

7. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Teşekkür ederim. Ben sorduğumda daha yüksek rakamlar telafuz edilmişti. Demek ki rabet olmayınca fiyatları biraz indirmişler. Aracımda mevcut bir sistem olmasaydı ve taktırmayı düşünseydim tercihim bu kitten yana olabilirdi. Arkasında Temsa 'nın olması ayrı bir avantaj.

Bu Sayfayı Paylaş