Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

LPG'nin Faydaları

'LPG Sistemleri' forumunda pehlivan_77 tarafından 21 Ekim 2008 tarihinde açılan konu

1. pehlivan_77

pehlivan_77 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    LPG’NİN (OTOGAZ ‘IN) AVANTAJLARI:

* LPG’li motorlarda yağ sarfiyatı daha düşüktür. Benzinli araçlarda motor yağı takriben 2000-3000 km’de bir değişirken LPG’li araçlarda 10.000-12.000 km’ye çıkmaktadır. Araçlarda yağ değişimi motorun yıpranması ile doğru orantılı olduğu için, LPG’li araçlarda motor ömrü uzar. Dolayısı ile motor bakım maliyeti düşer.

* LPG Temiz Yakıttır : LPG saf olduğundan karter yağını sulandırmaz ve motor yağının değiştirilme süresini uzatır.Motor karterini ya da motorun yanma odalarını kirletmez.LPG pistonların, sekmanların, valflerin ve bujilerin aşınmasından meydana gelecek kurşun, vernik ya da karbon atığı çıkartmaz.

Motoru temiz tutar, karbon ve kurum oluşturmaz, dolayısıyla motorun ömrünü uzatır.Tamir için harcanan parayı ve zamanı azaltır Benzinli araçlardaki gibi S (Kükürt) çıkarmadığı için doğayı kirletmez, çevreci bir sistemdir. Gaz, benzin gibi solvent olmadığı için yağı eritmez ve kalitesini bozmaz

* LPG kurşun ve karbon içermediğinden karbüratördeki aşınma daha az olur.

Kurşun ,kükürt ve aromatikler gibi katkılar içermediğinden çevre dostu bir yakıttır.

* LPG ‘li araçta karbüratör masrafı azalır : LPG yakıtlı motorlardaki karbüratör birkaç hareketi, parça ve kirliliği engelleyecek havalandırmasız basit bir mekanizma olup, karbüratör servisi ve tamiri yok denecek kadar azdır.

* LPG benzine nazaran daha düşük sıcaklıklarda buharlaştığı için ( Benzin +97 F,Gaz -44 F) havayla kolayca karışır. Böylece kurum oluşturmayan tam yanma sağlanır. LPG yüksek termodinamik özelliklere sahip olduğundan daha kolay ve iyi yanma sağlar.

* LPG ateşleme bujisinin ömrünü uzatır : Yanma odalarında yada ateşleme bujilerinde tortu oluşmaz, zira LPG’nin farklı karışımlardaki kuvvetlendiricilere ihtiyacı bulunmamaktadır. Ateşleme bujileri, diğer yakıtlardan özellikle kurşunlu benzin kullanan araç motorlarındaki bujilere nazaran daha uzun ömürlüdür.

* LPG oktan seviyesi benzine nazaran daha yüksektir (%10 daha fazladır). Yüksek oktan numarası motorun yüksek sıkıştırma oranları ile herhangi bir vuruntu olmadan çalışabilmesinde faydalıdır. Böylece bir motordan daha yüksek bir güç, dolayısıyla yakıt ekonomisi sağlanır. Gaz yakıtların standart atmosfer şartları altında tutuşması için gerekli enerjide benzine nazaran daha az olmaktadır.LPG ‘nin oktan sayısı benzinden yüksek olduğundan, motorlarda daha yüksek kompresyon oranı ile kullanılabilir.Sağlıklı yanması sayesinde motor parçalarında sızıntı ve aşınma benzinli motorlara oranla çok daha az olur.

LPG’nin benzine oranla daha yüksek oktan sayısına sahip olması nedeni ile motorlarda sıkıştırma oranını artırarak motor gücünü ve verimini artırmaktadır.

* LPG sistemi komplike olmadığından ve çok sayıda parça içermediğinden sıklıkla bakım gerektirmez.

* LPG ekonomiktir.Benzine göre şehir içi trafiğinde %40-50, uzun yolda % 65 oranında daha ekonomiktir.

* LPG ile çalışan motorlarda yakıt pompası gerekmez : LPG kendinden tazyikli olduğu için, benzinli motorlarda olduğu gibi yakıt pompasına ihtiyaç yoktur. Bu durum tamirat veya değişimden doğacak masrafları da azaltır.

* LPG’li motorların aşınma süresi düşüktür:Yukarıda anlatılan sebeplerden dolayı LPG yakıtlı motorlar yıl içerisinde daha fazla gün ve saatte çalışabilirler.Üretim süresi kaybı,parça ve işçi masraflarından daha az etkilenirler.

Geri dön

* LPG ile çalışan motorlarda daha fazla güç kullanımı : LPG yakıtlı motorlar, dizel motorla

2. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    bunu koymaktaki amacınız nedir?bu türde birsürü konu var zaten forumda bu gereksiz olmuş bence.

3. Misafir

Misafir Guest

Sanırımfaydalı birbilgi olduğu düşünülerek konulmuş, problem yok...

4. hyundaı_era_06

Alınan Beğeniler:
    9
    hocam ben faydalı-faydasız demedim,konu açmadan önce bu konuyla ilgili konu daha önce açılmışmı diye bir aratılmalı...

5. Cephun

Cephun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    bukadar kapsamlısı açılmamıştı sanırım.gündüz okumuştum yorum yapamamıştım.gerçekten güzel bilgiler var konuyu açan arkadaşın ellerine sağlk

Düzenleyen : hundahaiyi

6. ****EYÜP***

****EYÜP*** Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    paylaşım için sağolun hocam .Lpg ile ilgili tüm verileri Aktarmışşınız.Bilmeyenler için güzel bir paylaşım

7. alpertekin

alpertekin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    katılıyorum.... tek tek okudum ellerine sağlık arkadaşım...

8. pehlivan_77

pehlivan_77 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    HYUNDAİ ERA 06 arkadaşımızın haricindeki arkadaşlara faydalı olduysa sevindim...kendim okumuştum sizlerle paylaşmak istedim. ama bundan sonra hyundai era 06 ya sormadan ekleme yapmayacağım :))) hepinize saygılar....
    Düzenleyen : pehlivan_77

9. Misafir

Misafir Guest

Epiri olarak yazdığınızın farkındayım ama inanın bu konuda bu arkadaşımızında haklı olduğu yeler'de var, sebebine gelince daha önce bu tür konularda oldukça hararetli tartışmalar yaşandı, sanırım bu tür bir ortamın yaratılmaması adına müdahele etmiştir,şahsınızla ilgili birmesaj olmadığını düşünüyorum....https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

10. burkks

burkks Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    eminimki çok faydalı bilgiler vardır ama şu anda okuyamayacağım çıkmam gerekiyor.akşam okurum
    konuyu açan arkadaşın emeğine sağlık.

11. Levent

Levent Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    26
    Ad Soyad:
    levent ünal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Özellikle Lpg kullananların okuması gereken bir yazı olduğunu düşünüyorum.Avantajları yanında birde dez avantajlarınıda yazsa idin daha iyi bir sunum olacakmış kanaatindeyim.

12. hyundai_engine

hyundai_engine Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    teoride söylenenler her zaman pratikte aynı sonucu vermiyor..bu yazıyı okuduğumda, nerdeyse lpg'li arabanın, benzinli araçtan daha atak, daha rahat çalıştığına ve motorun çekişinin arttığına inanacam ama bence pratikte böyle değil..biraz abartılmış...bunlar hep teorik kalıyor..yakıt tüketimini azalttığı tecrübelerle sabit ama aynı zamanda çekişi arttırmadığı ve bal gibide lpg'siz halinin daha güçlü olduğu da kesin ve bir çok tecrübelerle sabit..

ama güzel bir çalışma olmuş...paylaşım için sağolun

13. murat2506

murat2506 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif

14. alpertekin

alpertekin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

Hocam kalkışlarda çekiş artıyor buna emin olabilirsin...

15. alp35

alp35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Pehlivan hocam çok faydalı bilgiler bir çırpıda okudum.SELAMLAR.............

16. hyundaı_era_06

Alınan Beğeniler:
    9
    aynen.ayrıca aynı konunun defalarca açılması taraftarı değilim,konu açarken aratıp daha sonra eğer yoksa açılması düşüncesindeyi.zaten buda forum kurallarında yer alıyor yanılmıyorsam...

17. Misafir

Misafir Guest

Bencede teoride söylenenler pratikte pek mümkün olmuyor. Bende LPG kullandım ama söylendiği gibi %65 lere varan bir tasarruf tamamen hayal ürünü. Yanlış anlaşılma olmasın bilgi için teşekkürler.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

Düzenleyen : raven

Bu Sayfayı Paylaş