Bu amaçla öncelikle 10 yıllık LPG tankına sahip otomobillerin plakaları tek tek belirleniyor. Patlama riski taşıyan otomobiller; Emniyet, Jandarma ve Karayolları ekiplerinin üç koldan yapacağı yoğun denetimle trafikten çekilecek. Bu otomobiller, LPG tanklarını yenileyecek. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Emniyet, Sanayi Bakanlığı, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve sertifikasyon hizmeti veren TÜV ve Türkiye Sigorta Birliği’nin katıldığı toplantıda, LPG’li araçlara yönelik alınacak önlemler masaya yatırıldı. <?:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-comfficeffice" /><O></O> <O></O> İŞTE ÖNLEMLER DENETİM ZAAFI:<O></O> Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nın, otomobillerde LPG tankları için öngördüğü emniyetli kullanıma ilişkin sürenin, 10 yıl olduğu belirtilen toplantıda, 10 yılını dolduran otomobillere yönelik yaptırım odaklı denetimlerde ciddi zaaf olduğu vurgulandı. <O></O> <O></O> PLAKA LİSTESİ ÇIKARILACAK: <O></O> Emniyet Genel Müdürlüğü, 10 yıllık ekonomik ömrünü dolduran LPG tankına sahip otomobillerin, il il plakalarını belirleyecek. Bunların sayısı net olarak ortaya konulacak. <O></O> <O></O> ÜÇLÜ DENETİM:<O></O> Bu kategoriye giren otomobillere yönelik Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma ve Karayolları ekipleri üçlü denetim başlatacak. Bu otomobillerin hızla trafikten çekilmesi sağlanacak. Bu otomobiller, LPG tanklarını yenileyecek. EPDK kaynakları, uygulamanın önemine dikkat çekerek, “Bu çalışma sonrasında trafikte, 10 yılını aşmış tanka sahip LPG’li araç kalmayacak” mesajını verdi. <O></O> <O></O> ÖNCE SIZDIRMAZLIK, SONRA SİGORTA:<O></O> LPG’li otomobillerin, kaza sonrası sigorta işlemlerinde de yeni uygulamalar gündeme gelecek. Hasarlı kaza yapan LPG otomobilin sahibi, öncelikle TMMOB’dan, tank için ‘sızdırmazlık’ raporu alacak. Sigorta ya da kasko şirketi, bu rapor sonrasında zararı tazmin edecek.<O></O> <O></O> LPG’li araç sayısı 3 milyona dayandı <O></O> <P style="M
en güvenli yakıt sistemi lpg gibi olacak bu gidişle deposu eskiyo diye başka yakıt yakan bir arabayı kontrol etmiyorlar.
denetim şart ama sadece lpg husunda olmamalı bu trafikte ne kamyonlar dolaşıyor cellat gibi aracın sağı solu ayrı oynuyor onları denetleyen yok ama
LPG'li bir arac sahibi olarak bu denetimleri destekliyorum. Zira -Allah muhafaza etsin- birkac kaza yasansa, hem iyice yaftalaniriz ve ilave agir kosullar ihdas edilir, hem de LPG fiyatlari ucar ve sektor dezor duruma duser. Zaman icinde tedricen butun araclar standartlara uygunve denetlenebilir hale getirilince otopark sorunu da cozulecektir.
eyvallah kontrol edilsin..ancak: 1. yıllarca aracını lpg'li kullanmış fakat ruhsata işletmemiş olanların yakıt tanklarının akibeti ne olacak? 2. özellikle karbüratörlü araçlar başta olmak üzere yıllardır deposu motoru benzin görmemiş araçların durumu ne olacak?