2017 model 1.4 ot i20 aracımın ilk bakımında servis 10w 40 motor yağı koymuştu. O zaman lpg yoktu. Şimdi lpg takdırdım. Motor yağı olarak ne kullanmak lazım? Motor yağını ben alsam servis kabul eder mi? Yoksa işi servise mi bırakayım? İkinci bir sorum da şu. Araca lpg takılınca motor servis garantisi dışında kalıyor. O zaman bundan sonraki bakımlarını dışarda özelde yaptırsam nasıl olur?
Erzurumda yaşıyor iseniz bence 5w30 kullanın. LPG ayarı düzgün olduktan sonra özellikle farklı yağ kullanmanıza gerek yok benim düşüncem.
10-30 uygun, 5-30 da kullanılabilir. araçta yıpranma ihtimali olan direksiyon, vites topuzu gibi şeyleri değiştirme ihtimaliniz yoksa dışarda da bakım yapılabilir.
Özel servis tercih edin. Benzinli araba kolay kolay arıza açmaz. Zaten garanti dışı araba. Kitapçıkta viskozite aralığı ney. Ona göre bakınız.
Atiker gold obdII. Rölantide hafif bir gıy gıy sesi oluyor. Onada yarın baktıracağım. Onun dışında memnunum bir sorun yok. Lpg'yi taktıralı 4000 km oldu. Benzin kullansaydım nasıl olurdu diye tahmini bir hesap yaptım. Aradaki fark 1250 lira civarı. 1875 liraya taktırmıştım. Cumartesi günüde muayene randevusu aldım. Nasipse ruhsata işleteceğim.
Bugün servise gittim. Bu sene 5w30 yağ koyuyorlarmış. Lpg servisine de gittim. Lpg 'ye geçince ilk bir kaç saniye gelen sesin lpg enjektörlerinin sesi oldugunu, normal olduğunu söylediler. Benim içim rahat etmedi ama inşallah öyledir. Birde silecek sordum 200 lira dediler. Bana fazla geldi. 2017 i20 için ön silecek tavsiye edebilir misiniz?
Bu ürün araca uyar galiba. https://www.hepsiburada.com/bosch-aerotwin-hyundai-i20-silecek-2015-2017-p-OTSLCK600400RET17#reviews
silecek sepetinde aracınıza uygun takım halinde satılıyor. Ben bosch eco almıştım. 2.kışı geçiriyor. Ses hala yok. Sadece şoför tarafında 1 adet ince çizgi oluştu.
Lpg'yi ruhsata işlettim. Egsoz muayenesine 55 TL, araç muayenesine 226,56 TL, noter masrafı olarak 137,70 TL harcadım. Toplamda 419,26 TL ile işi hallettik.
Evet memnunum. Performans kaybı hissetmedim hiç. Zaten benzinli olarakta pek performanslı degil ya neyse. Yedek lastik bagajda önemli bir yer kaplıyor. Taşımasan da olmuyor. Birde lpg enjektör sesine her ne kadar normal denilse de ben alışamadım.
Aracıma 16.500 km'de atiker gold obd lpg kiti taktırmıştım. Şu an lpg taktıralı 12.876 km oldu. Kaba hesapla sistem kendini amorti etti. Bundan sonra her km'de kardayız inşallah.