Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

LPG'li Hundai Getzlerde İlk Benzinle Çalışma Sorun

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda Bilcey18 tarafından 19 Şubat 2012 tarihinde açılan konu

1. Bilcey18

Bilcey18 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    <table style="table-layout: fixed;" ="tableBorder" cellSpacing="1" cellPadding="3" align="center">
    <t><tr ="msgableRow"><td ="msgLineDevider" height="150" vAlign="top"><div style="overflow: auto; : left;" ="msg">İyi Günler.Benimde 2006 Hundai Getz var.Sıralı sistem Atiker LPG takdırdım.İlk 3-5 ay çok güzeldi daha havalar soğumadan(Ankara)Ekim aylarında sabah ilk çalışmada hemen alıyor(tabiiki benzinle ilk çalışması)fakat 3-5 saniye sonra istop ediyor,gaza bassam dahi arabayı sallıyor.LPG takdırdığım yere gittim bişr gaz ayaraı daha yapalım dedi fakat sorun çözülmedi.Konya Genel Müdürlüğe mail gönderdim.Ostimde Bölge temsilciliğine yönlendirdiler.Orasıda bana 100-150 km arabayı benzinle kullan hiç LPG ye alma,bize gel LPG ayarı yapalım dediler,benzin beyni bozuluyormuş.BGittim ayar yaptılar bir-iki birşey değiştirdiler bir daha olmaz dediler.Dün yani 17 Şubat 2012 de yaklaşık 3 ay sonra )aynı hatayı yapmaya başladı,hemen çalışıyor sonra istop ediyor etmese de gaza bassam arabayı sallıyor.Gaza geçtikten sonra akşama kadar istop edip tekrar çalıştığında aynı hatayı yapmıyor. Bakalım tekrar Bölge temsilciliğini bir daha arayacağım. Demekki Hundai Getzlere Atiker uyumlu olmuyor o kanaata vardım. </td></tr><tr ="msgableRow"><td noWrap="">https://www.hyundaiclubtr.com/forum/forum_images/ip.gif https://www.hyundaiclubtr.com/forum/forum_images/edit_post_icon.gif</td></tr></t>
    </table>

2. serhan

serhan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    35
    Ad Soyad:
    Anıl Serhan ALPHAN
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Montaj ve/veya kalibrasyonla alakalı bir sorun gibi gözüküyor. Hyundai motorları lpgye oldukça uyumludur. Forumda ben dahil birçok arkadaşımız sorunsuzca atiker kullanıyor. Bölge temsilciliğiyle konuşmalarınızda biraz baskıcı olun. Sorununuz çözülmeyecek türden değil, ısrarcı olun.

3. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,985
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  4. onurkarıncalı

onurkarıncalı Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    lpg de önemli olan lpg ye dönüştürme aşaması. ben lpg ıle bı senedır 30bın km yapdım bakımlarınıda aksatmam. hiç bi sorun yaşamadım atıker marka lpg kullanıyorum sadece ilk taktıklarında araç içindeki gösterge düzgün çalışmıyodu deponun içindeki samandıra gibi malzemeleri değiştirdiler garantin devam ediyodur genel merkezlerını taciz et biraz beynını yada içindeki tesisatı değiştirde bilrsin. bide 3-5 sanıyede stop ediyosa lpg değildir sanırm 3 ila 5 dakikada anca geçiyo benım araç lpg ye

5. absolute

absolute Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yaşadığınız Şehir:
    3-AFYONKARAHİSAR
    banada biraz benzinle kullan sonra ayar yapalım arac benzindeki verileri hafızasına alsın dediler ilk aldıgımda 100km de 9 lt yakıyordu 10.5 e cıktı ayarlattım gene değişen olmadı havalar ısısın biraz benzinle kullanıp tekrar ayar yaptırıcam

6. Bilcey18

Bilcey18 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    İyi günler Hundai Getz sabah ilk benzinle çalışıp hemen istop etme sorunum çözüldü.Akü kutup başına bir role takılınca tüğm sorunler şimdilik giderildi.İnşallah bir daha olmaz.

7. Sadettin

Sadettin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,300
    Ad Soyad:
    Sadettin E.
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Fiat
    Tam olarak sorun neden kaynaklanıyormuş ? Eğer tamamen çözüldüyse birazda nasıl yapıldığını anlatırsanız çok memnun oluruz. (bende aynı sorunu yaşıyorum)

8. Bilcey18

Bilcey18 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    İyi günler.LPG ile çalışırken benzin beyni arızalanıyormuş.Kutup başına role takınca akşam en son aracı stop ettiğinizde aküden role elektriği kestiği için benzin beyin ayarı sıfırlanıyor sabah yeniden düzgün olarak benzinle çalışıyormuş.Hakikaten sorun tamamen çözüldü.Konya Atikeri aradım onlarda role takılması köklü çözüm dediler.İyi günler.

9. ccplus

ccplus Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Her çalıştırmada beyni sıfırlamak bence pek normal değil en basitinden radyo bile sıkıntı olur.

10. canarite

canarite Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bilcey18 tamda sorunun neden kaynaklandığını sana yazıcakken yazılarını okudum ve sorunu çözdüğünü gördüm. Bendede aynı sorun olmuştu dediğin şekilde sorun haloldu. Yaklaşık 1 sene oldu daha öyle bi sıkıntı yaşamadım. İnşallah sizde yaşamazsınız.<div id="isChromeWebToolbarDiv" style="display:none">

Bu Sayfayı Paylaş