Alintidir: TÜMOSAN A.Ş. ve İTÜ OTAM A.Ş. işbirliğiyle geliştirilen LPG'li traktör 26 şubat 2010 günü İTÜ Ayazağa kampüsünde halka ve basına tanıtıldı. Çalışmada, normalde dizel olarak çalışan m<a href="#" target="_blank">otor, yapılan modifikasyonlar sonucu %100 lpg ile çalışacak hale getirilmiştir. Çift döngülü yakıt beslemesi prensibiyle çalışan lpg'li motor bu teknolojisiyle dünyada bir ilktir. İTU profesörlerinden Rafig MEHDİYEV hocamızın geliştirmiş olduğu bu teknoloji sayesinde motor dizele göre %15 daha yüksek güç ve tork vermekte ve %33 daha az yakıt tüketmektedir. Dünyada henüz eşi olmayan bu çalışmanın ana mimarları olan TÜMOSAN A.Ş. ve İTÜ OTAM A.Ş., gaz ekipmanları konusunda otogaz sektörünün devleri olan 2A MÜHENDİSLİK A.Ş. ve ALDESA firmalarını tercih etmişlerdir. <a href="#" target="_blank">sistemin en önemli parçalarını oluşturan ECU, ECU yazılımı, Bilgisayar yazılımı, elektronik donanım ve ateşleme sisteminin geliştirilmesi ve yakıt besleme teknolojisi danışmanlığı konularında ise bu dev firmaların, firmamız BORA ELEKTRONİK YAZILIM 'ı tek destekçi olarak tercih etmeleri ve güvenmeleri bizlere büyük onur vermiştir. Bu çalışma ile ilgili bilimsel makaleler, www.boraelectronic.com web sitemizden kısa bir süre sonra yayınlanacaktır. Üzerindeki en yüksek teknolojili parçadan, en düşük teknolojili civatasına kadar Türk mühendisliğinin eseri olan ULUSAL TRAKTÖRÜMÜZ vatana millete hayırlı olsun. Saygılarımla, BORA ELEKTRONİK YAZILIM Murat ŞEHİRLİOĞLU EE.Yük.Müh. Bu haber hakkinda daha fazla detay: http://www.ekoayrinti.com/news_detail.php?id=39286
ramses de dizel motorlar için turkiye de ilk lpg kiti üreten firma. firmanın sitesinde %15-20 arası yakıt tasarrufu ve %25-30 da performans artısı oldugu yazıyor.
o sistem farklı, LPG mazota destek olarak enjekte ediliyor. Burada ise tamamen çalışma LPG ile yapılıyor.
Ramses'i de ilgiyle takip ediyorum, atilim icerisindeler, kendilerini gelistirmeye casiyorlar. Ustelik bircok ulkeye ihracat da yapiyorlar. Malum ihracat ayagi, global bir oyuncu olmanin sarti.