Herkese merhaba, Aracım hyundai accent sıralı sistem LPG'li. Son bir kaç haftadır aracımı çalıştırırken sıkıntı yaşıyorum. İlk marşta çalışmıyor. İkinci ve üçüncü marşlardan sonra çalışmakta. Aküyü ve bujileri yeni değiştirmiştim. Ancak 2-3 senedir aracımın benzin filtresini değiştirmedim. Geçen gün benzin ile 10-15 km yol yaptıktan sonra aracım ilk marşta çalışmaya başladı. Ben benzin yakıt filtresinden şüpheleniyorum. Sipariş verdim değiştireceğim.
Bahsettiğin sorunun birden fazla sebebi olabilir, filtre ucuz birşey, değiştir ama eğer işe yaramaz ise Yakıt deposunun temizlenmesi de gerekebilir... Ayrıca sorun direkt benzinle alakalı olmayabilir de, LPG ile ilgisi de olabilir, bence sıkıntıyı net teşhis edip forumda biraz araştırma yap...
söz ettiğiniz sorunun aynısını ben de yaşıyorum. ustaya sordum ve o da benzin yakıt filtresini değiştirmelisin dedi fakat bir türlü fırsatım olmadı. çok sinir bozucu zamanlarda stop ediyor can sıkıcı...
merhaba aracım 2003 1.5 accent sıralı sistem LPG var yaklaşık bir ay kadar önce diğerlerinden ucuz diye bir petrolden iki kere ful depo gaz aldım bir süre sonra normalde tek marşta çalışan aracım motor soğuk iken ikinci marşta çalışmaya başladı.önceleri aküden şüphelendim ilk önce elektrikçi ile görüştüm tamircinle görüş düzelmesse bakalım dedi tamircim benzin pompasının içindeki bir parça değişecek dedi 90 Tl. ye değiştirdik düzelmedi carbon clear yaptıralım dedi yaptırdım 60 Tl. hemen yarım depo benzin aldım yine düzelmedi.sonra farkettim ki araç ilk kontağı çevirdiğimde kısa bir süre marşı çevirip sonra marş kaçırıyor elektirikçiyle tekrar görüştüm marş dişlisi değişecek dedi değiştirdik 50 Tl. ertesi gün sabah araç yine ikinci kontaktaçalıştı düzelmedi diye düşünürken bir gün sonra normale döndü artık tek kontakta çalışıyor.ben hala tam olarak arızanın sebebini hangi işlemden sonra düzeldiğini anlamış değilim.forumdan yaptığım araştırmalarda bu tip arızaların teşhisinin çokta basit olmadığını ustaların değişik birçok şeyden şüphelendiğini gördüm inşallah en kısa zamanda çözüm bulursunuz.forumda paylaşırsanız iyi olur arkadaşlar istifade ederler tüm arkadaşlara iyi günler dilerim.
<bende 1.3 accent var ilk marşta basmıyo ama çalıştıkdan sonra kontağı kapatsamda ilk marşda çalışıyo üzerinde durmadım 1 senedir böyle bir zararı olurmu onuda bilmiyorum
slm aracım accent 2004 model ayrıca lpgli sabahları ilk çalışmada belirli süregaz yemiyor vede eksozdan pot pot diye ses geliyor ve motor sarsılıyor benzin otomatigini degiştirdim olmadı bujiler yeni akü kutup başlarını söktüm olmadı yaptıgım masraflar hariç ne yapacagımı bilemedim bilen varsa söylesin lütfen
Kelin ilacı olsa başına sürer. O yüzden sana ilacım yok. https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif Aynı sorun bendede var. Yarın bir Brc servisine gideceğim gelisme olursa burada yazarım. Daha önce gittigim brc servisi sorun lpgden değil demiş ısrarlarım üzerine lpg ayarlarına bakmıs ancak sorunu cozememisti. Ancak sana hayati bi tavsiyem var; bos yere ustaya/parcaya para harcama dostum. Sorunun kaynagı LPG. Bundan %100 şöyle emin olabilirsin arabanı bi kaç gün benzinde kullan, bi kaç günün sonunda araba sabah kalkarken fıstık gibi olacak, tekleme falan olmayacak. Ancak lpgyle kullanmaya baslayınca sorun kaldıgı yerden devam edecek.
aracın depo içindeki benzin pompasına baktırın süzgeç tıkalı olabilir.birde hararet müşürüne baktırın
selam,,1.3 accent atiker tüp var üzerinde.kısa bir süre önce bende aynı sorunları yaşıyordum.ama forumda epey bir araştırıp paylaşılanları uyguladım.şimdi maşallah tek marşda tık diye çalışıyor.eskiden lpg ye geçinceye kadar tekliyordu.depoda 5-6 aylık benzin vardı bi ara fullemişdim.e haliyle lpg de benzin sarfiyatı az oluyor.benim sorunum benzinin eski olması ve yanıcılığının azalmasıydı.depo daki benzini kullandım bitirdim 50 tl lil benzin aldım ertesi gün sorunum bıçak gibi kesildi.bende epey bir masraf yapacaktım,ama kurtuldum çok şükür.bence forumda biraz daha arayın mutlaka birşeyler bulursunuz.
Merhaba , öncelikle arabam da sabahları birkaç marşla çalıştırma problemim vardı. Tamircim bir süre yaklaşık 100 km aracı sadece benzinde kullanmamı tavsiye etti daha sonra LPG ayarı yapalım dedi..Tabi bu süreçte aracım sabahları genelde tek marşla çalışmaya başladı. 110 km kadar aracımı kullandıktan sonra LPG tamircisi ustamın yanınına gittim fakat bu defa da aracımın benzin değerlerinin düşük olduğunu(1,5) bundan dolayı LPG ayarlarını yapamayacağını aynı sorunun defam edeceğini söyledi. Bu durumun nereden kaynaklandığını öğrenmek için Kahramanmaraş Hyuindai yetkili servisine gittim.Bilgisayara bağladılar sağına soluna baktılar arızalı bir durumun olmadığını isterseniz buji ve kablolarını değiştirelim dediler .Neyse biraz eski yıpranmış gibi duran buji ve kablolarını değiştirtim.Fakat yine benzin değerleri değişmedi ve usta 6.hissini kullanarak benzin pompasının değiştirilmesi gerekli yoksa sorun çözülmez dedi.Arkadaşlar bu sorunu nasıl aşabilirim düşüncelerinizi bekliyorum.