Arkadaşlar 99 ila 2002 model arasında değişen 4 tane lpg li araçtada aynı sorun olmaktadır.soğuk havalarda araç ilk çalıştığında lpg ye geçtikten sonra stop ediyor.diğer 3 arkadaşımdada bendeki aynı sorun mevcut,araçların hepside sıralı sistem lpgye sahip.lpg kit markaları 2 tane brc,atiker ve milano.bunun nedeni nedir acaba?
Aynı Sorun bir haftadır Bendede vardı.Atiker Servisine gittim.Aracımı bilgisayara bağladılar.Arabanın eski sahibi geçişi 35 C ye ayarlatmış.Yazın bi problem yok ama kışın yolda giderken geçerse cok silkiyor.Araç sabitken geçerse gaz versem bile stop ediyor ayrıca bu sefer çalıştırırken boguluyordu.Şimdi 40 C ye ayarladılar yaz kış bu ayarda kalacak.Bende öğrenmiş oldumhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif
Ben lpg ayarı yaptırdım makinaya bağlatıp yine değişmedi,bunun için diğer 3 arkadaşıda lpg aayrı yaptırmaları için yönlendirmedim bilerek.boğaz kelebeğinden olabilir dediler öyle bi durum varmı?
Ayar yapmayı bilmeyen usta ilk olarak boğaz kelebeği diyor. Sanki araç tozun toprağın içinden çıkmıyor.
benim aracımda tartarini sıralı sistem var ama içerde olan düğmeye bozukmus fiyatıda 150tl-200tl arasında bi fiyat sölediler sizce doğrumudur bir düğmeye bu kadar para verilirmi birde gaz enjektörlerinin birinde emiş problemi var bunun içinde komple enjektörlerin değişeceğini söledi usta ve bunun içinde 130 tl gibi bi fiyat söledi?
benım aracımda sıralı sıstem lpg var 30 dereceye ayarlı ama sızın dedıgınız gıbı ne gecıste sılkeleme nede stop etme yasamadım bence sıcaklık ayarından olmaya bılır
iyi günler hyundai getz 1.4 aracıma brc taktırdım fakat lpg tüy den geçmedi ruhsata işletmedim. sebebi biraz karışık aracımın azami toplam ağırlığı 1510 ve ben lpg ile bu ağırlığı geçtiğimden ruhsata işletemedim.2010 1.4 dohc aracı olanlardan bilgi bekliyorum.ruhsatta boş net ağırlık kaç kg yazıyor.bende 1188 kg yazıyor.
tahtaya vurayım tık tık tık..https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gifbenim aracım şimdilik bu soruna ortak değil. olmayıda düşünmüyor.şaka bir tarafa takan ustalar aynımı değilmi? farklı ise bile yanlış uyguladıkları bir şey olmalı yoksa farklı araçlarda böyle bir sorunun ortak olmaması gerekiyor.şahsen aracımda brakın stop etmeyi enjektör sesini duymasam gaza geçtiğini bile anlamam.
Ya benim araç milano olduğu için lpg ayarı bir yerde yapılıyor,işin garip yani yazın hiç bir problem yok ama kışın oldumu sıkıntı başlıyor.Banada lpg ustası yapamayınca boğaz kelebeği diye salladı gibi geldi.Araçlar eski olduğu için boğaz kelebeğinin kirlenmesi ve gerçektende temizlenmesi mümkünmüdür acaba Serdar bey?buarada yarın diğer arkadaşımın aracınıda lpg ayarına götürücez,brc markalı olanı.umarım lpg ayarı ile kurtuluruz
dostum 1510kg yi geçmesi imkansız. benim montajdan sonra 160kg koydu. 1130kg idi +160 = 1290kg oldu. Azami ağırlığı 1580kg. bu hesapla senin araç 1188kg den + ortalama yine 160kg desek= 1348kg yapar. bi yanlışlık var yada gözden kaçırdığımız bir nokta.
Ben de çok çektim bundan, benzini fulledim bi depo benzin kullandım, 6 ay falan oldu tek basmada alıyor artık...