selamlar .lpgli araçlarda performans hava filtresi randuman verirmi.ben birkaç ustaya sordum.onlara göre lpgli araçlar havayı fazla aldığında performansın düşebileceğini söylüyorlar.ben aracıma taktırmak istiyorum .ama aklımda soru işaretleri var.yardımlarınızı bekliyorum.aracım 1997 accent 1.3 ls karbüratörlü ve lpgli
Merhabalar... Performans filtreleri özellikle yüksek devirlerde havanın emilmesinde karşılaşılan engellerin kaldırılması ve +performans kazanımları için tercih edilen bir uygulamadır. Ancak kbu değerler hem yüksek devirlerde ortaya çıkar hemde %2-3 civarında olduğu için tek başına hissedilmesi çok zordur. Sesi arttığı, yada siz sürekli yüksek devirlerde kullandığınız için araç sanki daha iyi hızlanıyormuş hissini dahil etmiyorum tabiki.... Ancak karbüratörlü araçlarda uygulana nLPG sistemi yapısı gereğince çok basit bir düzenekle çalışır. Emiş hattı ilkeldir ve daralan orifis prensibi ile (bildiğimiz çaydanlık ağzı) gazın emilmesiyle işlev görür. Burada vakum geçerlidir ve eğer mikserinizde yeterince uygun çapta boğaz uygulanmamışsa, gaz ayarlarınız uygun değilse, emiş hattındaki vakumu hava filtresinin ağzını kapatarak sağlarlar (Bazen koli bandı ile kapatılmış filtreler görürsünüz). Ayrıca yine LPG mikserlerinde emilen havanın miktarına göre gaz miktarının artırımı yoktur. Yani...Düşük devirde gereğinden fazla gaza basarsanız, motor emişi yeterli olmadığından dolayı yeterli gaz emilmesi sağlanamaz. Buda çekiş düşüklüğü yaratır. Oysa karbüratörlü araçlarda oynar ventüri, kapış pompası yardımı ile düşük devirlerde bile gaza basıldığında ekstra benzin püskürterek motoru devirlendirmek mümkündür. Bu nedenle performans filtresi kullanırsanız, aracınız düşük devirlerde ihtiyaç duyduğu vakumu sağlayamaz....Zaten bu durum benzinli ve karbüratörlü araçların da ortak sorunudur. Eğer headers eksoz, kapak taşlama, avans değişikliği gibi değişiklikler yapmayacaksanız,hava filtresi ile elde edilen kazanımmotorunuzda5 HP bile olmayacaktır....En azından %5 bile olsa3.5 HP kazancınız olur ki...o da sadece üst devirlerde...