1-lpg takılı aracımın bujilerini 30.000 km bakımında değiştirmek istiyorum..bujiler değiştirilirse, tekrar lpg servisine ayarlatma yapmam gerekir mi? bildiğim kadarıyla lpg takanlar, bujilerin tırnak aralığını lpg'ye göre değiştiriyorlar....bujiler değiştirildiği zaman lpg servisinin burada yeniden kalbirasyon yapıp yazılım yüklemesi gerekir mi? 2-veya bunun yerine, bujileri değiştireceğim zaman,bosch'un lpg'li araçlar için ürettiği özel bujilerden mi taktırmam daha iyi olur?
aynı bujiden alacaksanız gerek yok, eğer bosch lpg bujisi alırsanız avans değişeceğinden kalibrasyon yaptırmanızda fayda var.
serdar hocam peki diyelim ki aynı bujilerden aldım...şimdi yeni aldığım bujinin tırnak aralığı ile mevcut bujilerin tırnak aralığı farklı olmayacak mı? bu konuda aydınlatırsanız sevinirim...
Aynı veya farklı buji durumu değiştirir mi bende bilmiyorum ama biz en son bujileri değiştirdigimizde lpg ayarınıda yaptırdık. Lpg ayarı yapıldıktan sonra belirgin sekilde düzelme oldu.
Aracınızın orjinalindeki bujilerin tırnak aralığı 1.1mm'dir ve LPG ile bu aralık uyumludur. Orjinal buji takacaksanız tırnak aralığını elletmeyin.
bosch lpg bujisi kullanan arkadaşların fikirleri nedir? ne gibi artı ya da eksileri olduğunu, kısacası bu buji hakkındaki yorumlarınızı iletebilir misiniz?
Forumda kolay okunabilirliğinden ötürü küçük harfle yazıyoruz, buna uyarsanız seviniriz. Bujilerin markası nedir?