arkadaşlar 100 km'de 9 litre lpg yakan bir aracın 3 litre benzin yakması normal mi sizce? yani nerdeyse 400 km'de lpg ile beraber 50 liralık benzin yaktı araç.... yani lpg'li bir aracın 100 km'de 3 litre benzin yakması normal mi? NOT : zaten lpg tüketim değerleri bence hep yanlış hesaplanıyor...100km'de tüketilen lpg değeri ile tüketilen benzin değerini hesapladığımızda daha yüksek bir tüketim değeri çıkıyor....
bana çok gibi geldi.ozaman hiç bir esprisi kalmıyor lpg taktırmanın. aksaray çok soğuk bir yer olsa gerek, benzinden lpg ye geçişi çok mu geç yapıyor,lpg ye geçiş ısısı kaç dereceye ayarlanmış bunları bilmeden birşey söylemek biraz zor birde kitiniz teleflex marka,bu kitten kullanan arkadaşlarında bir fikrini alın derim.
gaza geçişten sonra benzin pompası sigortasını çıkartarak benzin pompasını kapatın 5000 rpm devirlerde araba stop ediyorsa lpg enjektörleri yüksek devirlerde yetişemiyor ve benzin alıyor Düzenleyen : nomad
LPG 'li aracınızla benzin istasyonunda benzin deponuzu doldurdunuz (fullediniz), aracınızı çalıştırdınız, kontağı kapatmaksızın 100 km gittiniz, sonra benzin deponuzu tekrar doldurdunuz 3 lt benzin aldıysa evet tüketim çok. Kış mevsiminde sabah aracınızı çalıştırdınız, en fazla 3-5km gittiniz, akşam olduğunda 3-5 km yapıp geri döndünüz. Bu şekilde 100km yaptıysanız normal, çok değil.
Anladigim kadariyla 100km surekli yapilmis bir yol kastedilmemis, genel bir ortalama verilmis 100km derken... Buna gore aracin 100km yi tamamlamasina kadar kac kere motor stop edilip sogukken calistirildiginin sayisiyla dogru orantili olarak, boyle yuksek degerleri de yakmasi normal karsilanabilir. Neticede sirali sistemlerde her kontak basmada motor tekrar benzinle calismakta ve benzinden lpgye gecis suresi de motorun sogukluguyla uzamaktadir.
benim hesabıma göre 1 lt lpg için ortalama 0,159 lt benzin yanıyor. 100 km'de yakacağınız lpg düşünüldüğünde 1.24 lt benzin olması lazım.sizinki bunun iki katından fazlaçıkıyor. aracı lpgye geçmedenhareket ettirmemek bu soruna bir çözüm olabilir. yani 3-4 dk ısıtın. https://www.hyundaiclubtr.com/forum/forum_posts.asp?TID=25280&PN=1 Düzenleyen : YeniAccentEra10
Lpg sisteminde yuksek devirde benzine gecme ayari vardir aracinizin vitesini bosa alip yuksek devire kdr gaza basin lpg gostergesinde benzine gectigini gozle goruyorsaniz sorun yok ama gecmiyorsa sikinti var Motor sogukken marsa basip direk araci kaldirmak benzini iyi harcar Ben depoyu fullemistim tam 580km yapmisim sabahlari motor sogukken calistirip 7 km gidiyorum aksam motor sogukken calistirip 7 km geliyorum calistirdigim zaman gaza gecmeden ve arac 2000 deviri gecmeden yani zorlamadan gaza gecene kdr kullaniyorum Motor isisi 25e ayarli gaza gecmesini beklersen tam 2dk Bugun depoyu yol bilgisayari yuzunden yeniden doldurdum agzina kdr ibre cizginin obur tarafinda 10 tl benzin aldi 580kmde 10 tl Umarim aciklayici olmustur
Lpg sisteminde yuksek devirde benzine gecme ayari vardir aracinizin vitesini bosa alip yuksek devire kdr gaza basin lpg gostergesinde benzine gectigini gozle goruyorsaniz sorun yok ama gecmiyorsa sikinti var Motor sogukken marsa basip direk araci kaldirmak benzini iyi harcar Ben depoyu fullemistim tam 580km yapmisim sabahlari motor sogukken calistirip 7 km gidiyorum aksam motor sogukken calistirip 7 km geliyorum calistirdigim zaman gaza gecmeden ve arac 2000 deviri gecmeden yani zorlamadan gaza gecene kdr kullaniyorum Motor isisi 25e ayarli gaza gecmesini beklersen tam 2dk Bugun depoyu yol bilgisayari yuzunden yeniden doldurdum agzina kdr ibre cizginin obur tarafinda 10 tl benzin aldi 580kmde 10 tl Umarim aciklayici olmustur
teşekkür ederim arkadaşlar...aracımda yüksek devirlerde benzine geçme sıkıntısı yok...çok kaliteli bir lpg kiti bendeki...100km diye söylediğim sabah 9 km akşam 9 km gidiyorum... dolayısıyla günde 2-3 defa kontak açılıp kapanıyor...kış olduğundan ortalama 2-3 km sonra lpg'ye geçiyor sanırım... bu da günde motor ısınıncaya kadar benzinin en çok tüketildiği 5-6 km demektir. yani günde 5-6 km benzinle giden araç 100km'de 3 litre yakması normal değil gibi geldi bana...bir de sabahları ilk marşta hiç bir zaman çalışmıyor..ikinci marşta çalışıyor...bu normal mi soğuk havalarda?
benim önceki admirem de sabahları daha doğrusu motor soğukken ilk marşta çalışmama sorunu vardı. marsın kömürü bitmiş koydurdum ilk marsta calısmaya basladı fakat arabanın calısması hosuma gitmiyordu simdiki admiremde şeytan kulagına kursun sorun yok sanırsam bujinin motor soğgukkenki ilk calısmada etkisi büyük champion dediler ben ngk taktırmıstım ondan sonra calısmama sorunu olmustu