Merhabalar , Öncelikle herkese teşekkürler dilerim. Sorunum Aracım yüksek devirlerde yağ yakıyor. 2 senedir Hyundai era 1.4 team manuel kullanmaktayım. 6 ay kadar önce aracın sübaplarının vurduğunu fark ettim ve yeni bir takım almamı söyledi usta . Ürünleri aldım periyodik bakımı yaptırdım araç teslim aldıktan sonra sorunlar baş göstermeye başladı. Aracım 2.000-2.500 devirlerde bir sorun çıkarmıyor ancak devir 3.000- 3.500 devirleri geçtiği zaman siyah duman atıyor ve yağ yakaya başladı. Ustaya sorduğumda motorun üstünün güçlendiğini altının güçsüz kaldığını söyledi . Sekman atılması lazım açmak lazım diyerek geçiştirdi. Aracımı deniyorum 2.500 devir ortalamayla kullandığımda yağ çok az eksiltme yapıyor 1000km ortalamada 200 gr , Ancak 3.500 devir ortalamasında neredeyse yağ kalmamış gibi ses yapıyor ve motor soğukken kontrolümde yağın alt çizginin altına düştüğünü görüyorum. Külbütör kapağında soldan 2. buji kablosunun oradan yağ geldiğini fark ediyorum ancak sadece nem gibi . Motor bitik çıkma motor al diyenden motoru açtır sekman attır toplat diyene kadar bir çok fikir veren var. Ancak Sekman isteyen araç yüksek hızlara çıkmada zorlanmaz mı ? Bitik motor dedikleri araç kedi gibi kaçar mı halk tabiriyle. Biraz uzun bir yazı oldu kusura bakmayın , Cevap veren herkese şimdiden teşekkürler. Saygılarımla ,
Yağ yakma yoktu kafamı en çok karıştıranda o zaten araba sanayiden çıktığı hafta başıma geldi. Ankarada usta bulmak çok zor . Tavsiye edebileceğiniz bir yer varsa iletirseniz sevinirim . Teşekkürler .
4:36'dan sonrasında görebilirsiniz rektefiyecinin yapacağı işlemi. bunu normal usta yapamaz, şahin değil bu araçlar.