Arkadaşlar 1.4 benzinli accent blue aracımız var. Bugün yolda giderken dikkatimi çekti lpg deposu full dolu bütün ışıklar yeşil yanıyor, benzin göstergesinde de 2 diş benzin kalmıştı daha sonra 1 dişe indi sarı uyarı ışığı yandı. Benzinle lpg yi beraber mi kullanıyor bu araç anlayamadım aynı şey daha öncede olmuştu.
Benzin azalmasa bile ibre bazı modellerde düşebiliyor. Birde benzin takviyesi açık olabilir her iki şekilde de kontrol edilmeli. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Sistem sübapları korumak adına belli bir devirden sonra enjektörlere benzin göndermeye ayarlı olabilir. Ben bilerek 3500 devirden sonra sübaplara benzin göndermesine ayarlatmıştım kitimi. Bu arada hiç 3500 deviri geçmiyor olsam bile -ki geçmiyorum sollamalar hariç, 2-3 ayda bir 80-100 TL lik benzin harcıyorum (ayda 1800-2000 km yol yapıyorum). Sadece motor ısınıp LPGye geçene kadar harcadığı benzin de olabilir, LPGye geçtikten sonra bile her devirde çok az da olsa benzin harcıyor da olabilir. emin değilim. Bu arada tavsiyem çeyrek depo benzinin altına asla düşmeyin. Öyle iki diş kaldı, uyarı ışığı yandı falan derken benzin pompasını bitirirsiniz.
Arkadaşlar Atikfast sistemde benzin takviyesini açınca arıza lambasını yakıyor. Aracım Accent Blue 2015 model. Sizde de aynı durum var mı? Neden bu durum meydana geliyor?
Aynı şekilde bende aracımı sürekli lpg de kullanırken haddinden fazla benzin yaktığını fark ettim. Sadece motor ısınıp gaza geçene kadar yaktığı benzin bu kadar fazla olmamalı dedim kendi kendime. Aracı lpg servisine götürdüm, bilgisayara bağladılar ve ısı sensörünün arızalı olduğu anlaşıldı. Araç bu zamana kadar kendi kendine sürekli lgp - benzin arasında sürekli geçiş yapıyormuş. Lpg regülatörünün üzerindeki ısı sensörü değişti ve sorunum halloldu.