İYİ GÜNLER ARKADAŞLAR BENDE 1.4 OTOMOTİK ELİT MODELİ VAR GAZ BAĞLATTIM BELLİ BİR HIZLA GİDERKEN DEVİRİ YÜKSELTİP DÜŞÜRÜYOR ARADA Bİ YAPIYOR SERVİSE SORDUM OTOMATİK ARAÇLARDA YAPAR DİYO NE YAPMAM LAZIM SİZCE YADA BAŞINA GELİN VARMI
Belirli hızla giderken devirin yükselip düşmesi araç vites değiştirdiği için lpg den kaynaklı değildir lpg de araç rolantide çalışırken devir saati yükselip alçalırsa sorun vardır
araç boş vites de iken yari p de iken hiç bir sıkıntı yok ama arada bi bazen deviri yükseltip düşürüyor ama hız sabitlemede iken hiç bir sıkıntı yok
Otomatik araçlar ürettikleri tork yolun durumu gaz pedalı pozisyonu hız sensörleri gibi birçok yerden aldıkları sinyallerle vites düşürüp yükseltirler Hatta ateşleme aksaklıkları bile otomatik şanzımanın çalışmasına etki ediyor Sizin sorun belli aslında gaz bağladıktan sonra olmuş bunun için gaz sisteminin gözden geçirilmesi gerekir Araç benzinde ve gazda aynı çalışacak şekilde ayar yapılmalı
Tam Otomatik tork konvektörlü şanzımanlardaki lock-up kilidi lpg ayarlarından etkilenir buda anlık devir yükselmelerine ve düşmelerine neden olur Lock-up mekanizması aracın sabit gazda ürettiği tork aracın hızı ve yol durumuna göre devreye girer ve devreden çıkar lpg deki en ufak ayarsızlık Lock-up a etki eder diye düşünüyorum o yüzden otomatik araçlarda lpg ayarı çok önemlidir diye düşünüyorum Yanılıyormuyum...
GÖSTERMEDİM FIRSATIM OLMADI BU HAFTA GAZ BAĞLATACAĞIM YERE GİDECEĞİM BENZİN DE İKEN HİÇ BİR SORUN YOK
Bu arada form kuralları gereği buyuk harf kullanmak bagırmak anlamına geldiği için buyuk harf kullanmak yasaktır..