Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

LPG yi söktürmek istiyorum

'LPG Sistemleri' forumunda nmd25 tarafından 5 Ekim 2009 tarihinde açılan konu

1. nmd25

nmd25 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Merhaba adrkadaşlar 1.3 accent admire 2005 aracımda atiker marka sıralı sistem olmayan bir lpg teşkilatı var. genelde şehiriçinde kullanıyorum. LPG yi söktürmek istiyorum. LPg de sorun yok ama benzinde sabah ilk çalıştığında stop edecek gibi sallanıyor araç. devir düşüyor. gaz yemiyor. Acaba lpg yi söktürsem bu sorunlar giderilir mi? Görüş ve önerilerinizi bekliyorum.

2. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Aracınızı servise götürüp hi-scan cihazında MAP, IAT ve Oksijen sensörlerine baktırın. Bunlardan birinde arıza olabilir. Eğer bunlarda sorun yoksa gaz ayarınızla ilgili problem var demektir. Söktürmek doğru çözüm değil, tabii sıralı sisteme dönmek daha mantıklı.

3. nmd25

nmd25 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Teşekkürler Serdar bey ama hep şehir içi kullanıyorum Evden işe 2 km anca bide geriye dönüş okadar. Çok olsa hafta sonları 20-30 km yapıyorumdur. Yılda bir kerede memlekete 3500 km Bu anlam da lpg nin faydası olur mu ki bana.

4. omer49

omer49 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    aracinizin ustnde hali hazirda olan bi kit var bence sokturmeyin az da olsa ekonomi ekonomidir

5. Misafir

Misafir Guest

Problem benzinde çalışırken olduğuna göre LPG ile pek bi ilgisi yok sanırım, havalar soğuduğu için ilk marşta jigle'nin devreye girip zengin karışım yaptırması gerekir, eğer jigle devresinde problem varsa soğuk motor ısınana kadar problem yapar, çalıştırdıktan sonra hiç müdahele etmeden bir müddet bekleyin...

6. nmd25

nmd25 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Coşkun bey şimdi sanayiden geldim. geçici olarak elektrik aksamını devre dışı bıraktım lpg nin. deneme amaçlı. Eğer aynı problem devam ederse lpg ye devam edeceğim. Sabah çalıştırdığımda lpg ye geçene kadar stop edecek gibi sallanıyordu araç. Aynı zamanda gaz da yemiyordu.Ama lpg ye geçtikten sonra hiç bi sorun kalmıyor.

7. Misafir

Misafir Guest

Zaten motor ısınmadan LPG'ye geçmez...https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

8. Oguzz

Oguzz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Abi sıralı değil yanlış anlamadıysam.. Kendisi geçmiyor yani

9. nmd25

nmd25 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Sıralı değil ama kendisi geçiyor. Enjeksiyon için bi parça koymuşlar kendisi otamatik geçiyor.

10. Misafir

Misafir Guest

Doğrudur, buna benzer bir sistem benim 87 model 190 Mercedes'de vardı, belirli bir devrin üzerine çıkınca otm. LPG'ye geçiyorsu, dediğim gibi sixin Jigle devresinde bir problem olabilir...yada şöyle olabilir...LPG'nin ihtiyaç duyduğu hava miktarı benzinde iken yeterli gelmeyebilir yada fazla gelebilir, buda benzinde iken soğuk havada düzensiz çalışmaya sebep olur, eğer jigle devreye giriyorsa hava ayarından dolayı düzensiz çalışma gerçekleşir...

11. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    lpgnin güzelliği bu işte, sigortasını sökünce araç benzinli olarak çalışıyor, lpg ile alakası kalmıyor, ayrıca motor ne kadar soğuk olursa olsun lpgde vuruntu yapmıyor, kışın sabahları benzinde çalışırken arkadan çiğ benzin atıyor genelde arabalar, lpgde bu sorun yok ,lpg sistemini söktürmeye de hiç gerek yok.
    bence sorununuz lpg sisteminden değil, çok küçük bir ihtimal motor soğukken hem benzin hem lpg gönderiyordur, bu durumda motor hele soğuksa iyice boğulur, sonra tamamen lpgye geçince sorun çözülür.

12. nmd25

nmd25 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Jiglenin devreye girip girmediği anca serviste anlaşılır sanırım değil mi Çoşkun abi

13. nmd25

nmd25 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bende aynen sizin gibi düşünüyorum. Peki hem benzin hem lpg göndermesini engelleyebilir miyiz?

14. Misafir

Misafir Guest

Biraz önce Serdar bey beni ikaz etti Hyundai'lerde jigle devresi olmadığını, bunu neden yazdım, "jigle devresi" derken soğuk havalarda motorun bir şekilde zengin karışım şeklinde çalışması gerektiğini ifade etmek içindir, halk arasında en çok bilinen "jigle devresi olduğu için bu tabiri kullanıyorum, gerçekte yeni nesil araçlar beyinden gelen ikazlar neticesinde karışımı ayarlıyor, sonuçta eski sistem olsa jigle'nin üzerinden anlaşılır ama yeni sistemlerde servise kontrol ettirmek gerekiyor...eğer aracınız düşük modelse ve üzerinde aşağıda'ki gibi bir cihaz varsa araç "jigle" sistemli demektir, aksi taktirde jigle görevini beyin yapıyor demektir...

Sol taraftaki siyah, yuvarlak parça...

Düzenleyen : Coşkun Uçar

15. Misafir

Misafir Guest

Sanmıyorum, belirli bir devre gelmeden zaten LPG devreye girmiyor, ayrıca LPG'ye geçtiğinde sorun yok diyor arkadaşımız, sizin dediğiniz olayın gerçekleşmesi için rolenin devamlı takılı kalması gerekiyor, olmayacak bir şey değil ama çok zor bir ihtimal...

16. nmd25

nmd25 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yarın sabah ta aynı şeyi yapacakmı bakalım yaparsa demekki lpg ile alakalı değil demektir. Yardımlarınız ve bilgilendirmeleriniz için çok teşekkürler.

17. nmd25

nmd25 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar söylemiş olduğum gibi sabahları ilk çalışmada araç gaz yemiyordu. Bende dün LPG ninelektrik aksamını iptal ettirdim. Bugün sabah çalıştırdım ve sorun kalmamıştı. LPG de sorun varmış demekki.

18. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  19. nmd25

nmd25 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bir süre sonra taktıracağım şimdilik biraz benzinde bineyim. Yardım ve öneriler için teşekkürler.

20. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    abi sıralı sistemleri bilmiyorum ama normal lpg sistemleri lpgyi doğrudan bağlıyorlar karbüratöre, arada benzine geçildiğinde lpgyi durdursun diye valf oluyor sadece, o valf işlevini yerine getirmiyor olabilir diye düşündüm,
    ayrıca bu enjeksiyonlu araçlara normal lpg bağlanmasında görülen manifold patlamasının da sebebi değil mi? benzindeyken lpg girerse bir süre sonra manifold da ısınınca biriken lpg patlayabiliyor, (en azından benim bildiğim böyle)

Bu Sayfayı Paylaş