Ben de biliyorum muayene yaptırmam gerektiğini ama , ne alaka anlamadım. Vergi borcu neden engellesin ki?
Evet arkadaşlar haklıymışsınız, Tüvtürk ün siyesinden gerekli evrakları öğrendim. Buyrun belki size de yarar birgün. LPG yi Ruhsata İşletirken Gereken Evraklar -------------------------------------------------------- 1 - Ruhsat*: Trafik Tescil Belgesidir 2 -Gaz Sızdırmazlık Raporu: LPG veya CNG takılı araçlar için muayeneye gelmeden önce alınması gereken rapordur. LPG/CNG Ruhsatı, "Gaz Sızdırmalık Raporu" yerine kullanılamaz. 3 - Fenni Muayene İzin Belgesi*: Vergi dairesi veya bürolarından alınan ve aracın vergi borcu, trafik cezası ve OGS geçiş borcu olmadığını belirten belgedir. (Araç satışı ve devri için alınan “İlişik Kesme Belgesi” ile işlem yaptıramadığınızı belirtmek isteriz.) 4 - Trafik Sigortası*: Mali Sorumluluk Sigortası akit belgesi (İnsan taşımada kullanılmayan römorklar, kendilerini çeken motorlu aracın sigortasına dahildir. Bu araçlar için Mali Sorumluluk Sigortası akit belgesi talep edilmez.), 5 -Yetkili mühendis tarafından çizilen onaylı tadilat projesi ve hesapları 6 - Geçerli Egzoz GazıEmisyon ölçümünün olmaması 1 Ocak 2010 taraihinden itibaren ağır kusur olarakdeğişmiştir. Bu nedenle muayeneye gelemeden önce egzoz gazı emisyon ölçümünüzün geçerlilik tarihini kontrolediniz. Bu hizmet, TÜVTURK istasyonlarından da alınabilir. EgzozGazı Emisyon Ölçüm hizmeti veren istasyonlarımız için lütfen tıklayınız.
Ben daha yeni işlettim...... Eksoz muayenesi-----22 TL ( Kartın yoksa +4 TL de o) Gaz sızdırmazlık raporu ------20 TL Muayene ------126 TL Ruhsat------108 TL
biter biter 3-4 saat sürer en fazla...eskisi gibi değil......eksoz ve sızdırmazlık raporu alman 5şerden 10 dakika....yarım saatte muayene sürer....ruhsatı verirsin ertesi gün alırsın............