LPG ye geçişi hızlandırmak mümkün mü? Bildiğim kadarıyla motor suyu sıcaklığı 30 C civarına geldiğinde gaza geçecek şekilde ayarlanıyor sistem. Zaten çok sıcak havalarda daha motor normal hararetini almadan motor suyu zaten sıcak olduğu için hemen geçiyor gaza. Çok soğuk havalarda ise normal çalışma ısısına (80-90 C galiba) ulaşıncaya kadar yani termostat açıncaya kadar bekliyor işte bu noktada birşey yapılabilir mi termostat vs. ile ilgili olarak. Düzenleyen : ademira
bildiği kadarıyla okadar beklemiyo soğuk havalarda ilk birkaç dakika benzinde gidiyo sonra tüpe alıyo.saten amacı sabah ilk marşda motoru benzinde çalıştırak daha sonrada tüpe alır sistem çünkü basen tüpte geç çalışma gibi sorunlar olabiliyo özellikelde soğuk havalarda...
likit haldeki lpg motor suyu sıcaklığıyla gaz hala dönüştürülür. buda motor suyunun belli bir sıcaklığa ulaşmasını gerektirir. kış aylarında motor suyu sıcaklığı daha geç istenen sıcaklığa ulaştığından bir miktar yaz ayına göre geç geçer. ama çok fark yoktur. bunu kısaltmanın bir yolu yok en azından 30-35 derece olması lazım suyun. farklı bir çözüm olarak likit halde yanma odasına aktarılan lpg kitleri mevcut. fakat fiyatı yüksek. araba sürekli lpg'de çalışabiliyor bu sistemlerde. nakit 2500tl civarı.
Merhaba sıralı lpg sistemleri genelde 30 derece radyatör suyu sıcaklığını görünce lpg devreye girer.Herhangi bir Lpg ayarcısına gidin 30 u 10 düşürün anında geçer lpg ye hiç de bişey olmaz bende toyota 97 vardı 2 sene kullandım
Otogarkınız müsaitse yada garajınız varsa ve elektrik tesisatınız mevcutsa bu tip bir çözüm olabilir. benzinden tasarruf edersiniz, aynı zamanda motor aşınmalarınıda minimize edersiniz.
BEnım arabada LPG ye hemen gecıyor.Havalar soguyunca LPG ye gectıgınde uyarı verıyor motor ısınmadan gecmıyor.Elle ac kapa yapıyorum.Ayar yaptılar yıne aynı bu mımgazdan adam gıbı anlayan bı ustaya denk gelemedım.Maddı durumum musaıt olunca sokturup BRC taktırıcam mımgazıda benzın dokup yakıcam vıdeo ya cekıp facebooka atayımda mıllet mımgaz dan uzak dursun. Onun ıcın motor suyu sıcaklıgı onemlı 35 dereceden az olmamalı.Gazı daha verımlı yakar.
soğuk motorda harcayacağınız gaz ve benzinin maddi olarak miktarı neredeyse eşittir. Gaz ısınmadığı sürece sağlıklı yanma olmaz. Elle geçirmenin faydadan çok zararı var.
Napalım gıdıp ayar yaptırcam yıne aynı olucak. tamam abı bıda problem olmaz yakıtta duser, yıkama yağlama yapıp gonderıcekler.Kendımce hava ısısına gore mesafe bazında acıyorum gazı zaten sogukken gecmıyor gaza sınyal calıyor.
aa enteresan hangi çılgın yapmış abicim bunu. Yani şimdi biz şehir cereyanıyla arabanın soğutma sıvısını ısıtabilecekmiyiz. Düzenleyen : ademira