Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

LPG Yakıt Tecrübem...

'LPG Sistemleri' forumunda DaMdaKi_KeMaNCi tarafından 2 Mayıs 2010 tarihinde açılan konu

1. DaMdaKi_KeMaNCi

DaMdaKi_KeMaNCi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    37
    Ad Soyad:
    Suat suna
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    Arkadaşlar yaklaşık 3-4 aydır kullandığım LPG sistemim hakkındaki bazı verileri sizlerle paylaşmak istiyorum. Aracım 2009 model Getz 1.4 Atiker sıralı sistem ve bugünkü benzin fiyatıyla ( 3,75 TL ) 45 Litrelikbenzin depom 170 TL ye doluyor ve bununla şehir içinde 400 km yol gidebiliyorum.

Diğer yandan bugünkü LPG fiyatıyla (1,95 TL ) 37 Litre gaz alan LPG depom 75 TL ye doluyor ve bununla şehir içinde 370km yolgidebiliyorum.Ve bu 370 km lik mesafe içinde aracım extra olarak 7 litre BENZİN tüketiyor.

7 Litre benzin x 3,75 TL = 26,5 TL benzin tüketimi

26,5 TLbenzin +75 TL gaz tüketimi =101,5 TL ile 370 km şehir içi bu günkü verilerimdir.

***Eskiye göre kıyaslarsak 170 TL ile 400 km yaparken, Şimdi 101,5 TL ile 370 km yapabiliyorum. Bu verileri gece kullanımı, gündüz kullanımı ve yeri geldiğinde klima açarak her türlü durumda kullanarak hesaplamış bulunmaktayım.

Yani benzin tüketimi dahil 100 km ye 27 TL yakıyorum...Benzin tüketimini hesaplamazsak100 km ye 21 TL yakıyor.

Eskiden 1 km ye 37 kuruş benzin yakan aracım, şimdiBenzin + LPG tüketimiyle 27 kuruş yakıyor.Bu da 1 km de 10 kuruş, 10 km de 1 TL, 100 km de 10 TL, 1000 km de 100 TL, 10.000 km de 1000 tl kazanç demektir ( Buda LPG sistemine verdiğiniz parayı kurtarır ). Yılda 10.000 km yapan araç gözü kapalı taktırsın derim.

Düzenleyen : DaMdaKi_KeMaNCi

2. umt35

umt35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    faydalı bır paylasım olmus.
    bende de 2010 1.4 getz mevcut.
    yaklasık 0.30krs yakıyor kı sakın kullanıyorum
    7500km cıvarında.

bende dusunuyorum taktırmayı ama karar da veremedım.
    garantısı gıdıcek,
    her sene vızeye gırıcek,
    servıs masrafı artıcak,
    LPG nın takıtrma masrafı,
    bunları hesaba katınca acaba hala hesaplı mı ?
    malıye muhasebesıne bunları da eklememız lazım sanırım.
    Düzenleyen : umt35

3. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    o kadar maliyet hesabı yapınca araba kullanmanın baslı basına bir zarar oldugu ortaya cıkıyor.
    benzin masrafı
    yıllık bakım masrafı
    yıllık vergisi
    yıllık trafik sigortası
    yıllık kaskosu
    lastik masrafı
    -----------------
    toplam/km

daha fazla km yaparak yıllık sabit masrafların km e basına düşen payını azaltabiliyoruz ama O zamanda yakıt masrafı artıyor. Bide buna lpg de eklenirse, yakıt masrafı duserken, muayene masrafı, lpg bakımı ekleniyor.

Walla bu hesapları 60bin km e göre hesaplamıstım daha önce. km de yıllık giderleri ile birlikte 50 kusur kurus masrafı cıkıyordu. (3-asagı 5 yukarı hatırladıgım) o yuzden artık hesap yapmayı bıraktım. 20 kurusta yaksa 35 kurusta yaksa fark etmiyor. hesaplar yaparken yıllık sabit 1000-1500tl kullansakta kullanmasakta ödediğimiz parayı hesaba nasıl katmadan kendimizi kandırıyorsak bende suanda kendimi kandırıyor ve artaba cok yakmıyor diye kendimi avutarak benzinli sekilde devam ediyorum.

4. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Kemancı abi, arabayı senle aynı aldık sanırım. Biz agustos da almıstık. suan sizinki kaç km bilmiyorum ama bizimki 10,600km olmus. Hala benzine devam ediyoruz. Agustosa kadar bir uzun yol daha yapılırsa 17bin km i deviririz bu sene. Hesabımız yıllık 6-7 bin kullanmaktı ama passatı satınca tek araba getz kaldı.

Daha önce yaptıgım hesapta sadece lpg dusunuldugunde 10 kurus tasarruf yapıcagım sonucuna ulasıyordum. Benzini, lpg bakımını, ayarını ekleyince km de 6.5-7 kurusa kadar dusuyordu net karımız... sizin elde ettiginz sonuc ise benm sadece lpg i tuketimini hesapladıgım tasarrufa denk gelmiş. 1000kmde 60-70tl tasarruf yapmak cok mantıklı gelmiyordu bana... sıfır benzinli araba alsak yine o zmn ruhsattan önce lpg taktırım ama simdi 100tl için motoru garanti dısında bırakmaya gerek yok. satarken garantili diye satmak daha kolay olur heralde.

5. efe34

efe34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bende aynen senin düşüncene sahip olduğumdan lpg yi tercih etmedim satarken garantili olursa daha kolay satılır şahsen ikinci el araba alcak olsam garantili olanı tercih ederim lpg li olanı değil

6. umt35

umt35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    benım belırttıgım sadece yakıtın yaratabılecegı ve toplamda hesaplanması gereken masraflardı.
    o zaman yuyuyerede gıtsek ayakkabı masrafı olucaktır.

7. izmirlee_era

izmirlee_era Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Garanti gider.
    Her sene niye vizeye girsin, 2 yılda bir girer.
    yıllık servis bakım bedeli 80 tl.
    1000-2000 tl arasında bir masraf çıkacak tercihe göre, e bedava takacak değiller ya kit i.

ama siz garantiyi deldirmemek adına bile olsa taktırmayın. ben alırken taktırdım, çok memnunum

8. izmirlee_era

izmirlee_era Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bir depo lpg yakarken, 7 litre benzin tüketmeniz fazla bence. ben 3 depo lpg bitirdiğimde aynı miktarda benzini tüketiyorum.

toplamda lpg ile 27 kuruş yakmış olmanızda bana fazla geldi. ben benzin dahil 21 kuruş yakıyorum. (lpg yi 1.85 den alıyorum)

LPG nin karlılığı (ve çevre dostu olması) konusunda tamamen size katılıyorum.
    Düzenleyen : izmirlee_era

9. umt35

umt35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    ızmır de mı taktırdını LPG'yı?
    markası nedır?

10. DaMdaKi_KeMaNCi

DaMdaKi_KeMaNCi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    37
    Ad Soyad:
    Suat suna
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    Arkadaşlar en başta da belirtmiştim sistemim Atiker... 1 depo gaz ile şehir içinde 7 litre benzin tüketmem normal diye düşünüyorum çünkü malum şehir içi kullanımlarda aracı sıkça durdurur ve çalıştırırız. Bu da ister istemez benzin sarfiyatını artırır. Ama uzun yola çıkacağınız zaman benzin tüketimi şehir içine kıyasla % 90 azalıyor, Aracı çalıştırıp LPG ye geçtikten sonra hiç durmadan 400 km yol gidin yakacağınız para 75 TL den fazla değil. Aracım daha 5500 km de ve fazla yaktığının farkındayım, biraz da yavaş kullanmayı seven biri değilim onun da etkisi var....Adana da oturan herkese LPG konusunda yardımcı olabilirim. Hem usta hem de fiyat konusunda iddaalı bir yer biliyorum. Beyenmediğiniz taktirde sistemi iade edip paranızı alabileceğiniz bir yerden bahsediyorum...
    Düzenleyen : DaMdaKi_KeMaNCi

Bu Sayfayı Paylaş