Bir haftadır yeni taktırdığım lpg ile dolanıyorum arabamla Lpg li araclarla lpg ölcümünün en saglıklı yöntemi hangisidir ve siz hangini kullanıyorsunuz depoyu fulleyıp belli bir km gittikte sonra yine depoyu fulleyıp hesaplamakmı yoksa depoyu fulleyıp benzine gecene kadar gidip hesaplamakmı Teşekküler
Sehir ici depoyu fulleyin bitecek gibi oldugunda tekrar fulleyin aldgi litreyi hesaplayin. Mumkunse ayni istasyondan gaz alin. harcadiginiz benzinide asagi yukari bir hesapla eklerseniz ortalamanin icine daha net olur. Sehirler arasi zaten benzin tuketimi olmayacagi icin hesap net olur. Bu benim hesaplama yontemim. Gerci ben benzini full geziyorum lpg alacagim zaman onuda full yapiyorum. 65-70 tl lik lpg alirken 10 -30 tl arasi benzin aldigimda oluyor. Hava sogukluguna gore. Benzin cok gitmesin derseniz araba calistiginda gaza gecinceye kadar hareket etmeyin.
mrb geçen yazmıştım benim ki atiker marka şimdilik memnunum. depo 32 lt ama 25-26 litre arası alıyor depo yu full dolduruyorum bitince zaten dıt dıt diye bir ses geliyor tekrar dolduruyorum.ona göre hesaplıyorum.
Yanlış bilgi. Gaz basınçlı maddedir. Gazı aldığınız saate göre havaya göre değişir istasyona hatta pompaya hatta o anda lpg alan araç sayısına göre bile değişir.(çünkü çok sayıda araba lpg alırsa basınç düşer 40 litre alan deponuz daha az alır) BAşıma gelen 2 olay durumu açıklayacak. Olay 1-depom 42 litre 38 40 litre gaz alır tam boşken. bu depo 47 litre gaz aldı desem kimse inanmaz aldı ama. ben hava falan sandım o depo ile normalden fazla yol gittim uzun yolda. karabükten almıştım normalde istanbula girmeden biterdi istanbula geldi gezdirdi beni bitiremedim o vaziyette sattım. Olay 2- bi benzinlikte gazımı dolduruyorum. 2 km gidip gider benzinlikte gaza yanaşıyorum almıyor. 2. girdiğim istasyonun lpg pompası bayırda bilen bilir atışalanı Bp arabayı kafasını yukarı çevirdiğimde tam doluken 8 litre daha alıyor kafası aşağıdayken almıyor.
lpgeyi ben tam olarak hiç ölçemedim bazen çok gidiyor bazen hemen bitiyor pompayla alakalı bişeymidir anlayamadım.
birde cok fazla yogunluk ve müşterisi ola yerden mi gaz almak mantıklı yoksa daha az isleyen yerdenmi misal 2 aynı markanın istasyonunu düsünelim biri günlük 10.000 lt satıyor digeri 1.000 lt satıyor sizin tercihiniz ve mantıklı olanı hangisidir Teşekkürler
En iyisi deneme yanılma yöntemi. Kimi arkadaşlar günlük 5.000 aracın girdiği aygazdan gayet memnunlar.Ama ben 1-2 defa aldım övdükleri yerden gaz kokusu, performans düşüklüğü, kısa menzil, yüksek ücret ile karşılaştım. Günlük 100-150 aracın girdiği ipragazdan alıyorum.Gaz kokusu yok, performans süper menzil %10 daha uzun litresi %10 daha ucuz.
depoyu fulleyip benzine geçene kadar gidecen, sonra aynı istasyondan ve aynı pompadan tekrar fulleyerek ölçmek. bir de lpg yi sabah erken saatlerde almak daha doğru sanırım. gazda sabaha kadar serinde büzüşme olacağı için daha fazla alır. ama özellikle sıcak havalarda gaz genleştiği için sıvısı değilde hep gaz kısmı girer aracına.
70 Tl lik yakıtım halen bitmedi km oldu 256 ve halen kırmızıda ama bitmei gaz komple bitip benzine gecene kadar devam edecegim iyki lpg gecmisim keske daha önceden gecseydim yalandan 3 yıldan beri benzinle kullanmısım
Duyduğum tecrübelere göre lpg ölçümü benzin yada mazotta olduğu gibi depoyu ağzına kadar doldurup tekrar aynı yere kadar doldurarak yapılmadığı. Lpg ölçümünde yazın sıcaklık fazla olduğu için genelde serin havada ikmal yapılması daha uygundur. Örneğin 70 liralık gaz alıp tamamiyle gaz bitip benzine geçtiğinde km bakılır ve Yakıt bölü km = ?? olarak hesaplanması en sağlıklı olan metotdur. Kolay gelsin.