Merhaba arkadaşlar; Lpgli 2001 - 1.5 GL Hyundai Accent kullanıcısıyım. Şehir dışı yakıt değeri normalde km de kaç kuruş olmalı?
Ben 2.330 dan alıyorum litresini ve şehir dışında 200 kuruş yakıyorum ama benim değerim normallerin üstünde gibi, genede yazayım dedim
Saol ilgin için ben litresini 2den aldım. 50 liralık. 250 km yol yaptım henüz bitmedi (180i şehir dışı 70i şehir içi) Şimdilik 20 kuruş : ) Bakalım kaç km daha gidecek asıl sonucu burada paylaşırım. Ama sanırım çok yakıyo 1.5 ler.
Aslında akaryakıt fiyatları çok değişken olduğu için 100 km'de harcadığı litre fiyatına bakmak lazım. bunun içinde depoyu fulledikten sonra şu formülü kullanın gidilen km / bir sonraki fulleme fiyatı= km deki sarfiyat bulunur. sonra; km deki sarfiyat / lpg litre fiyatı= km deki litre tüketimi bulunur. bunu da 100 ile çarparsak 100 km deki litre bazında sarfiyatı buluruz. benim araç da 2001 hyundai accent lpgli. Ancaksarfiyat da; yük, hız , yol durumuvs gibi faktörlere göre değişir. Ben son 1 yıl tututuğum verilere göre şehirler arası 100 km'de; 7.5 litre-8.2 litre arası:lpg'nin şu anda fiyatı 2.16 olduğuna göre km de sarfiyat: 16.2 krş-17.7 krş arası şehirlerarasıkm sarfiyatıdır. şehir içi 100 km de sarfiyat; 8.8-9.3 litre arası: yine litresi 2.16' TLden km sarfiyata bakarsak: 19.0 krş- 20.1 krş arası şehiriçi harcaması bulunmaktadır. Eğer şehir içi sarfiyatımız 100 km de; 10 litreyi aşıyorsa, arabanın lpg'ye geçiş öncesi kullandığı benzini de hesaba katarsak bu işten pek kar etmiyoruz demektir. aracın ayarlarına yeniden baktırın. Düzenleyen : cemoko
1.3 2005 model admire kasa LPG atiker marka Kit alınan litre=26.52 toplam tutar=65,13 TL Litre Fiyatı =2,34 gidilen km = 286 km Buna göre 26,52/286 = 0,092 Lt/km Buradan 0,092*2,34 = 0,216 Kuruş Yakıt değeri yaklaşık bu araç benzinde Ş.içi yaklaşık 8 lt yakıyor idi.LPG de ise aynı değerin %20 fazla olarak 9,6 litre olması lazım bu değerden daha düşük değer elde edilmiş durumda gözüküyor ama sakin bir kullanımla Bu değer 1115 kg lık kasa için ideal olsa gerek ne dersiniz.
bende 98 model accent 1.5 gls ıle 35 lıralık gaz ıle hepsı sehırıcı 140 km yaptım lpg 2.330 ytl ve sanırım 240 kurus yakıyo km de bence pahalı gıbı sankı
dun aksam fulledım en sonund bıraz az yaktırmayı becerdım 26 tl lıkk gaz ıle 120 km gaza gecene kadarkı benzınle gıdılen yolda dahıl
ah bu zamlar mahfetti bizleri 150 yakan arabalarımız 230 lara kadar çıktıhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley7.gif Düzenleyen : mrt561
2004 model 1,6 admire kullanıyorum. araç 79 000km ve voltran lpg kiti var.39 000 km dir de lpg de kullanıyorum.ölçümlerden elde ettiğim sonuçlara göre; 85 km/h ile sakin kullanımda 6,7 litreyi çok yakaladım. hız 100km/h olunca tüketim 7,3 litre oluyor. hız 120km/h olduğunda ise tüketim 7,8 litre. 140km/h üzerinde ise tüketim 8,6 litre oluyor. tüm hesaplamaları lpg deposu boş iken alınan lpg miktarı bitinceye kadar kulanılarak hesaplanmıştır.bu tüketimler hep şehirler arası 100 km verileridir. Şehir içi tüketimi tabiki daha fazla olmaktadır.
Birşey sormak istiyorum. Gaz bitince otomatik olarak benzine geçiyor mu? Herhangi bir sorun yaratır mı? Bende gaz bitinceye kadar gezip sonra 20 liralık gaz alıp gene aynı şekilde benzine geçene kadar gezip kaç km yaptıysa ona bölsem. Bu hesap doğru olur mu? Geçenlerde kırmızı ışık yanıyordu. Benzine geçmesi için 30-40km gezdim ama bir türlü geçmedi. Bende işgillendim açıkçası o yüzden soruyorum. Gaz bittiğinde otomatik olarak benzine geçiyor mu ?
lpg sisiteminiz sıralı sistem ise gaz bitince otamatik olarak araç benzine geçer.deneme yaparken aracınızda benzin olmasına dikkat edin yolda kalmayın.aldığınız lpg nini litresini not alın ve gaz bitinceye kadar kullanın.basit hesepla tüketim değerlerini bulursunuz.
benzınlı getzımle sehır ıcı 7.5-8 lt arası yakıyorum benzını 3.500 alıyorum gayet memnunumhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley16.gif
Eğer değiştirmedilerse regülatörü Atiker'den biraz daha kaliteli. Yazılım ve servis olarak Atiker daha önde.