Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

LPG VE GARANTİ KAPSAMI...

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda paramedikhasan tarafından 28 Şubat 2010 tarihinde açılan konu

1. paramedikhasan

paramedikhasan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    2008 1.4 era ma lpg taktırmak istiyorum.lpg takıldıktan sonra aracım tamamen garantı dısı mı kalıyor yoksa sadece aracın motorumu garantı dısı mı kalıyor. şimdiden tesekkurler.. birde hangi markayı tercih etmeliyim...

2. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    aracın sadece benzinle alakalı olan motor aksamı garanti dısı kalıyormus. Forumda öyle diyorlardı. Servis ise komple motor garanti dısı kalır dio.

3. bahadırbey

bahadırbey Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Lütfi ALAGÖZ
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.3 (2003-2005) LC
    Hyundainin yetki verdiği bir bayiden BRC marka lpg uygulanırsa garantiyi etkilemez demişlerdi bana, bilmiyorum hala geçerlimi.

4. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    sonradan takılan lpg e brc 2 senelik kendi garanti veriyor. Fakat hyundai assan kesinlikle öyle bir garanti vermiyor. Eger brc marka lpg kitini yetkili bir hyundai servisai takarsa onlar insafiyet kullanıp, aracın garantisini kendileri servis olarak veriyorlarmıs.

5. efe34

efe34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Sadece motor garanti dışı kalır

6. ultraviolet

ultraviolet Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    ben arabamı alırken taktırmadım ama servis bana sonradan getirip taktırabilirsin dedi. bizden yana sorun olmaz ama bizim anlaştığımız brc firmasına taktırmalısın dedi. sadece brc nin gaz kitiiçin verdiği garanti süresi kısalıyor. aracın garantisi herhangi bir şekilde etkilenmiyor.

7. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    yalnıs bilgilendirme olmasın lütfen. Hyundai sonradan takılan brc ler için garanti vermiyor. Sizin aracı aldıgınız bayi kendi insayetif kullanmıs oluyor. arac bir sorun cıkartıgında sadece sizin garantiniz o serviste dewam eder, ki onunda resmi bir gecerliliği yok.

8. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    lpg taktırıpta motoru bozulan bir hyundai var mı acaba,
    iyi bir yerde, iyi bir ustaya taktırdınmı bişey olacağını sanmıyorum, bu garantili lpg işini bilerek çıkardılar, bu işten hyundaide brcde karlı çıktı
    birde yıllk lpg bakımı çıktı, para tuzağı bu iş, şimdiki aklım olsa dışarda atiker taktırıdım

9. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    kimlerin karlı cıktıgı kesin :D 1800tl e lpg satıolar.
    abi araç lpg den dolayı arıza cıkartmasa bile motor bu, ne olacagı sansa baglı. bizim getz 3000km deyken radyotör borusu parcalandı. Boruda hata varmıs. sıfır araba da olsa sans a bakıyor. ama o riski almaya deger. Sonucda bin tl verisin lpg e 800tl ( brc nin kazıklıgından dolayı kar) ve lpg ninde yaptıracagı kar dan dolayı ilerde bir sıkıntı olursa yine benzine verecegim parayı motora veririm diye de bakılabilir. işin riskini benzine ödemeyecegimiz yüzde 35-40 lık tasarruf sayesinde üstlenebiliriz.

10. Prof.Matematik

Prof.Matematik Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    aracı alırken 1750 liraya, 150 peşin gerisi 10 taksit brc lpg kiti taktırdım.
    hem araç hem de lpg 5 yıl garantili.
    ve herşey bu fiyatın içinde...

dışarıda taktırsam ruhsattı, muayeneydi, yok ayarıydı, yok garantiydi, yok bilmem nesiydi...

bence fiyat gayet uygun.

11. belive2

belive2 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ben hyundai müşteri danışmayı aradım sonradn takılan lpg için elektrik ile ilgili arızalar , yakıyla ilgili arızalar ve motorla ilgili arızalar garanti dışı kalıyor dendi. servisler kendince güvence veriyor. fabrika bunu kabul etmiyor isteyen arayıp öğrenebilir brn bu yüzden lpg taktırmaktan vazgeçtim

12. enginbagci

enginbagci Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Aracınız tamamen garanti kapsamından çıkmıyor. LPG sistemi ile ilintili parçalar Motor parçaları, bazı elektrik sistemleri, yakıt sistemi vb. gibi parçalargaranti kapsamına girmiyor. Brc markasına gelince sonradan takılan Brc markalı LPG sistemi de aynı şekilde garanti kapsamında değerlendirilmiyor. Garantiye girmesi için aracı sıfır alırken ruhsat çıkmadan taktırmanız gerekiyor.

13. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    ben 850 tl vercem. 1050 tl sırf bu garanti dolayısıyla benm avantajım var. 270tl de ruhsata işletmesi var. 750 tl yine daha ucuz. ayrıca salklık adamların yaptıgı. Dusunsenize benm motorum garanti kapsamı dısında kalırsa ben aracın duzenli bakımları için bosuna servise piyasanın iki katı fiyat bayılmayacam. Bu işlerde sarf malzemelerden kazanılıyor para. ben yılda 250-300 tl servise para bırakmayaxcam ve bnm gibi 10.000 kişi (türkiye genelinde) aracları yeni olsa bile servise gitmezse bu lpg den dolayı, hyundainin kaybedeceği 1,5-2milyon tl cirosu sanayiye can verir.

Neyse ihtimaller üzerine türkiye de işler yürümüyor. araba ucuz araba, bişi olursa parcasıda ucuz.

14. enginbagci

enginbagci Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Servise gitmek sanırım sizce sadece garanti anlamına geliyor. amacım servisleri korumak değil tabiki dışarıda da iyi ustalar var ama onu bulduğunuza emin misiniz ve sizin verdiğiniz örnek ile yılda 250-300 tl servis parası verdiğinizi söylüyorsunuz. Yani o kadar emek harcayarak arabanıza verdiğiniz onca parayı güvenilir olmayan ellere teslim etmek yada başka bir deyişle günlük olarak 0,68 kuruşluk bir bütçe ayıramamak ne kadar mantıklı tekrar düşünmenizi tavsiye ederim.

15. quatele

quatele Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bende sordum sonradan takılınca garanti dışı kalıyormuş ama bazı markalar sadece motor garanti dışı kalır diyor

Bu Sayfayı Paylaş