arabamda gaz bitmişti benzinde kullandım sonra benzinin bittigine dair ışıgı yandı bi kaç kilometre gittimsonra 10 tl benzin aldım 2 veya 2.5 litre ediyor 20 tl likte gaz aldım gazla devam ettim benzinin ışıgının yanması kesildi sonra tekrarışık yanmaya başladıkafamı karıştırdı acaba benzinle lpg karışımı olup ikisi birden mi tüketiliyor sıralı sistem lpg taktırdım taktırdım taktıralı hep böle oluyor buna nasıl bi çözüm bulabiliriz...
denemenizi depoyu full'leyip yapmanız gerekir. lamba sensör voltajına istinaden yanıyor, 10 TL benzin ile tespit edemezsiniz.
sadece 10 tl benzlinle degil bugün öyle yaptım genelde öyle oluyor göstergenin düştügünü görüyorum öncelerdende
LPG yazılımlarının çoğunda yüksek devirde yada süreler yetişmediği zaman benzin takviyesi seçeneği var, ayar yapan kişi bu ayarı yanlışlıkla aktif etmiş olabilir. Eğer programsal olarak sorun yoksa kablolamada bir hata olabilir. Benzin enjektörlerini kesemiyordur.
Serdar abi aklıma takılan birşeyi kısaca buradan sormak istiyorum; Bazen araç gazdayken yüksek devir çevirtmek zorunda kalıyorum. sorum şu; yüksek devirde (4 bin 6 bin arası) Gaz, benzinden daha çokmu zarar veriyor motora?(LPG kitinede zarar verirmi)kısaca ne zarar veridiğini yazarsan sevinirim.
Ayar düzgün değilse yüksek devirde araç fakirde kalabilir, hararet yükselir, yanma gecikirse egzoz sübapları açıkken aleve maruz kalır ve ömrü kısalır. Kitte ise regülatör diyaframı ve yayas zarar verebilir, regülatör ömrü kısalır.