2004 Accent Admire sahibiyim , aracımı alalı 1,5 ay oldu araçta zavolli sıralı otogaz sistemi var . Bu geçen sürede dikkat ettim araç ilk çalışmada hadi benzinden çalışıyor sonra gaza geçiyor , aldığım 30+32 liralık benzin bu 1,5 ay içinde nasıl oluyorsa artık sözde gazla giden araba aldık ama benzinde gazdan önce bitmeye başladı . Acaba bu normalmidir ? çok hız yapmıyorum yüksek devirde kullanmıyorum ki hadi gaz yetişmedi zengin karışım yaptı desek ... sizlerede bir danışmak istedim bunun sebebi nedir acaba ?? izmirde tavsiye edeceğiniz bir gaz ayarı yapan veya şuraya bir götür baktır diyebileceğiniz bir yer varmıdır ?? İşyerinde ki arkadaşların araçları 20 lira benzinle benden daha uzun kullandıklarını söylediler ... Forumlarda araştırdığım kadarı ile aynı anda hem gaz hem benzin harcamazmış araçlar ... doğrumudur ?? cevap ve yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Başka bir forumda ; "lpg çalıştığı zaman benzin pompasıçalışmaya devam ediyor. çalışıyorsa bununla ilgili röle ya da zamanlayıcı bir alet var mı durması için. duruyorsa bunu sağlayan nedir. çünkü bazen sabahları aracı çalıştırdığım zaman cırrrt diye ses geliyor benzin pompasından. servisteki bir arkadaş lpg sök düzelir dedi çünkü lpg çalışırken pompa çalışmaya devam ediyor hatta benzin tüketmediğin halde benzinin azalması bu yüzdendir" demişler . Pompa buna sebep olurmu acaba ??
Benim arkadaşım deposunda benzin olmadığından dolayı geçen hafta benzin pompasını yaktı.Deponuzda benzin olmadan dolaşmayın
her gün araba ilk çalışmayı benzinde yapar ile iş bitmiyor kısa mesafelerde yine ilk çalıştığında benzinle çalışıyor eğer araba bir kaç saat beklediyse yine sıcaklık 30-40 derecegelene kadar benzinde çalışır havalardan dolayı lpg ye daha geç geçtiğinden dolayı benzin sarfiyatı daha fazla olur depoda benzin çok az ise yakıt pompasının devamlı çalışmasından dolayı yakıt daha çabuk biter ve daha bir çok sebep bence benzin deposunu fulle yada en az yarım yap farkı göreceksin Düzenleyen : ayılan