<DIV =msg style=": left; OVERFLOW: auto">arkadaşlar hepinize selamlar.aranıza yeni katıldım.adana dan umut ben.92 model bir exelim var alalı 15 gün oldu.aracım aşırı derecede gaz kaçırıyordu ve usta şamandıra dolum ağzı beynin degişmesi laım deedi.çıkardı fiyat sıfır tüp parasına yakın oldugu için bende sıfır taktırdım.öncelikle şunu söyliyeyim aracım şiddetle baskı balata istiyor.ilk 10 tl lik gaz alışımda yani 5,2 litre ile 42 km yaptım.ikinci 10 tl lik alışımda ise o biraz pahalı idi 4,8 litre ile 37 km yaptım.sizce neden böle bir fark ortaya çıktı.ve normalde aracım ne kadar yakıt tüketmeli.saygılar
Bu gayet normal. Aracı kullandığınız yer, zaman, haza durumu, devirli-devirsiz kullanımınız buna sebep olmuştur.
az gaz alırsanız elbette ki az yol yaparsanız. kafanıza takılan nedir anlamadım. ayrıca 10 liralık gazla yapılan ölçüm hatalıdır,fulleyip ölçün normal lpg li bir araç 100 km de 10-11 litre lpg tüketir. sizinkide aşağı yukarı buna yakın zaten Düzenleyen : Bor34
tamam ben de dikkat ettim, 10 litre gaz ile 100 km diyorum. sizin hesaba göre 84 km yapıyor, arada önemli fark var.
Araçta yakıt tüketimi için birçok faktörün önemli olduğu, kullanımın şehiriçi-dışı olması, şehir trafiği, (sakin-sıkışık), ışık sıklığı, hava durumu, yol durumunun yanında, yeri geldiğinde km sayacı ile ölçülemediği, en iyi ölçümün uzun yolda yapılabileceğinden hareketle, bazen 1 litre LPG ile 6-7 km den 15-16 km ye kadar yapılabildiği gerçeğini hatırlatmak istiyorum. Ondan dolayı uzun yolda ölçüm yapıp eğer 100 km yi 9 litrenin üstüne çıkılıyorsa (aracına göre) başka sorun aranması gerektiğini düşünüyorum.
arkadaşım benim anlamadığım millet diyorki ben km de 140 krş yok 160 krş yakıyorum onların hesabına göre araçlarının 10 liralık gaz ile yani 5 litre ile 60-65 km gitmesi lazım benim kafam bunu almıyorum.kullandıgım hiçbir araç bu kadar km gitmedi.ya bu arkadaşlar sallıyor.pek mümkün gelmiyor bana bu km de 140-160 krş olayı
Elbette olabilir. yaptığı yol şehirdışıdır. düz yoldur. 80-90 km aralığında gitmiştir. Bu durumdu sizin araçda 14-15 kuruş değil de 16 kuruş yakar. ha bu şartlarda siz 20-22 kuruş yakarsanız o zaman sorun var demektir.